Annonse
Hjem Elbiler Investerer 1,5 milliarder i Koenigsegg

Investerer 1,5 milliarder i Koenigsegg

Elbil-produsenten NEVS kjøpte i 2012 det meste av konkursboet etter Saab for å tilpasse det til elbiler.  Nå går de inn med 150 millioner euro i den svenske sportsbil produsenten Koenigsegg.  

Det var Christian von Koenigsegg som i 1993 etablerte Koenigsegg etter at han så  den norske dukkefilmen Flåklypa Grand Prix.  De har hovedkontor i Ängelholm i Skåne i sydsverige og produserer i dag en rekke supereksklusive sportsbiler i prisklasser de fleste bare kan drømme om.

Nevs derimot har ikke klart å få i gang produksjon i Sverige etter kjøpet av Saab, men produserer biler i Kina, beregnet for det kinesiske markedet.  Nå bruker de 150 millioner euro og får dermed en 20 prosent eierandel i det svenske selskapet Koenigsegg.

Nevs vil også investere 150 millioner dollar i et joint-venture foretak med Koenigsegg hvor NEVS vil eie 65 prosent mens Koenigsegg vil eie 35 prosent av selskapet ved hovedsakelig å bidra med immaterielle rettigheter, teknologilisenser og produktdesign.

Sammen skal de utvikle nye elektriske- og hybridbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

– Nå er jeg ikke bare gråhåret, men har også mistet stemmen min, sier Kai Johan Jiang til svenske Affärsvärlden.

– I 2020 vil vi ha produksjon i både Ängelholm og Trollhättan. Vi vil produsere tusenvis av Koenigsegg biler. De bør holde Koenigseggs kvalitet, men vil være billigere enn i dag.

Nevs har etter kjøpet av Saab sitt konkursbo produksjonskapasitet i Trollhättan og har forventninger om en produksjon på 200.000 biler i Sverige.

Kai Johan Jiang er veldig fornøyd med avtalen ifølge Affärsvärlden.

– Det er ubeskrivelig. Koenigsegg er et fristende selskap som utvikler avanserte biler med unik teknologi og med en kundebase som er enestående.  Det er en viktig å kunne bruke investeringen til å samarbeide med et selskap som vi kjenner og har et etablert forhold til. Vi har både kompetanse og fasiliteter for å støtte Koenigsegg på reisen videre, noe vi ser veldig frem til, sier Kai Johan Jiang, styreleder i NEVS AB.

Nevs to store eiere, Kai Johan Jiang og Xu Jiajin via Evergrande, har i dag møte med den svenske statsminister Stefan Löfven og infrastrukturminister Tomas Eneroth og informert dem om investeringene.

 

Les også: Koenigsegg satte nok en rekord
Les også: Se opp, en Regera i karbon!
Les også: Superbil? Hyperbil? Nei, megabil!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker