Annonse
Hjem Nyheter Ingen diesel for nye Macan S

Ingen diesel for nye Macan S

Porsche kommer med en ny Macan S, og dumper dieselmotoren som et alternativ.

I sommer avduket Porsche en helt ny Macan, og junior-SUV’en har blitt ny både på utsiden og innsiden. De utvendige endringene gjør at den nå slektes enda litt mer på ikonet 911, og de innvendige inkluderer bant annet nye assistenter og ny teknologi og berøringsskjermer.

Og de følger også opp med en sterkere versjon kalt Macan S, som tidligere også har kommet som dieselversjon. Men ikke nå lenger.

For Porsche har bestemt seg for kun å gå for en nyutviklet V6-bensinvariant på 3,0-liter for den nye S-modellen, og denne turbomotoren er både sterkere og mer effektiv med mindre utslipp enn den bensinvarianten som sitter under panseret på den utgående Macan S.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye motoren vrir ut 118 hestekrefter per liter, og øker det totale antallet med 14 hk sammenlignet med utgående modell.

Totalt byr nye Macan S på 354 hk og et dreiemoment på 480 Nm, noe som sender den fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder ‒ noen tiendedeler raskere enn tidligere. Toppfarten er på 254 km/t.

Macan er en viktig modell for Porsche, ettersom det er den minste og dermed billigste SUV-modellen de byr på. Bilen er bygd på samme plattform som Audi Q5, og de to modellene har ganske så like mål også. Macan er ørlite lenger og bredere, mens Q5 på sin side er litt høyere enn den mer sportsligere modellen fra Porsche.

At Macan S ikke kommer som diesel er ingen overraskelse, for Porsche har allerede sagt at de vil kutte ut disse i tiden framover.

Porsche har aldri vært en stor fan av dieselmotorene, men de tre modellene Macan, Cayenne og Panamera har tradisjonelt også kommet med dieselmotorer.

Men det har vært problemer med disse også, og de har blitt tvunget til å tilbakekalle både Cayenne med 3,0-liters V6 diesel og Macan med 3,0-liters V6 diesel tidligere. Disse måtte inn for ny programvare.

Tidligere i år forsvant diesel som et alternativ for både Cayenne, Panamera og nåværende Macan S, og da den nye Macan ble introdusert i oktober var det kun med en 2,0-liters 4-sylindret bensinmotor på 245 hestekrefter.

Nå får heller ikke den nye Macan S en dieselvariant, så vi kan trygt begynne å gravlegge Porsche-dieselen.

Inn kommer altså hybrider og rene elbiler, og den aller første utslippsfrie blir Taycan. Den har meldt sin ankomst allerede neste år, og i 2025 skal hver andre modell som blir solgt være enten hybrid eller elbil.

I mellomtiden droppes altså dieselmotoren, noe altså den nye Macan S er et godt eksempel på.

Her er flere bilder av den nye muskelversjonen av junior-SUV’en til Porsche:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker