Annonse
Hjem Elbiler Infiniti kommer med elbil

Infiniti kommer med elbil

Nå viser Infiniti litt av sin aller første crossover elbil.

Sist vi hørte noe fra Infiniti var da de viste fram en svært så lekker konseptmodell kalt Q. Men den viste de også fram et helt nytt designkonsept (bilder litt lenger ned) med forføriske linjer.

Men dette er ikke en ren elbil, selv om den har det nye drivverket Nissan utvikler kalt en VC-motor. Det betyr variabel kompresjon som gjør at den kan levere kraft når den må og ellers gå over i en effektiv-modus. Den skal ha en trekkraft og effektivitet som en hybrid eller dieselmotor, og er en motor som blant annet den nye QX50 også er utstyrt med.

På samme tid som de viste fram Q i januar bekreftet de også at de kommer med elektriske biler fra 2021 ‒ enten hybrider eller rene elbiler.

Disse skal bygges på design som kombinerer linjene fra Q med linjer fra et annet konsept de har vist fram, nemlig Prototype 10 ‒ og resultatet blir altså dette:

Saken fortsetter under Annonsen

Infiniti vil altså ikke gi oss det fulle designet riktig ennå, og vi må vente til North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit i januar før de avduker bilen.

Infiniti er luksusmerket til Nissan, en av produsentene som har kommet lengst med elbiler.

Allerede tilbake i 1997 viste Nissan fram en elbil kalt Altra, og de fulgte opp med en prototype kalt EV-11 i 2009.

Men det var i 2010 at Nissan virkelig skapte furore i bilverden.

Da introduserte de nemlig Leaf, verdens mestselgende elbil.

Andre generasjon er Norge klart mest solgte bil, og det er solgt 11.584 nye Leaf her i Norge i løpet av de 11 første månedene.

Infiniti har også lenge hatt planer om elbiler, men disse har altså latt vente på seg.

Q som byr på litt av det designet Infiniti skal satse på framover, og den helelektriske SUV-crossoveren vil altså by på noen av disse linjene. Og ser den litt ut som Q er det bare å glede seg.

Her er den linjelekre Q forfra:

Og bakfra:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker