Annonse
Hjem Elbiler Imponerende testtall for Model 3 LR

Imponerende testtall for Model 3 LR

Tesla har holdt kortene tett rundt brystet når det kommer til spesifikasjonene til Model 3-varianten «long range» (LR). Men nå vet vi mer.

Den amerikanske miljøvernetaten (EPA) har offentliggjort en rapport om «langdistanse»-varianten av Tesla Model 3 med bakhjulsdrift, og det er interessant lesning.

EPA stipulerer antall hestekrefter til 258. Nå vet vi at det å sette et eksakt tall hestekrefter på elbiler kan være vanskelig, og det er det konstante dreiemomentet allerede fra start av som gjør elbilene med større batteripakker lynraske.

Bare sjekk videoen helt nederst når en Tesla S herjer med muskelbilene.

Rapporten, som ikke sier hvordan testene er utført, oppgir også at batteripakken brukte rundt 80 kWh, noe som er mer enn hva tidligere trodd.

Saken fortsetter under Annonsen

Og kanskje mest interessant; i rapporten står det nemlig også «testrekkevidde». Og her er det bare å holde seg fast. Ifølge EPA er den nemlig på 730 kilometer (454 miles), men dette er altså testtall og ikke bekreftet rekkevidde. Uansett virker det som at Model 3 blir en milsluker uten like, og at Tesla trygt kan sette Long Range som beskrivelse på denne.

Les rapporten her.

Ifølge EPA veier bilen 1.740 kilo, som sletts ikke er verst. Og den rører på seg. Tesla har tidligere oppgitt at Model 3 med den største batteripakke gjør 0-100 km/t på drøye fem sekunder. Det bør holde for de fleste.

Model 3 er ventet til Norge neste år en gang. Eksakt dato er derimot ikke kjent.

Her herjer Tesla med muskelbilene:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker