Annonse
HjemForbrukerIkke kast bort penger på leiebil

Ikke kast bort penger på leiebil

Mange kredittkort har egenandel for leiebil inkludert i reiseforsikring, så pass på at du ikke blir dobbeltforsikret.

Vi nordmenn elsker å spare penger når vi booker en reise. Vi sjekker gjerne de beste tilbudene både på fly, hotell og eventuelt en leiebil, og bruker heller litt mer penger under selve oppholdet.

Men det du sparer på å finne et godt leiebil-tilbud kan raskt vise seg å bli en dyr greie.

Vanligvis er kasko og ansvar inkludert i forsikringen som følger med leiebilavtalen i Europa, mens så er dette med egenandel da.

Saken fortsetter under Annonsen

For mange av de som har leid bil har fått følgende spørsmål: «Ønsker du egenandelforsikring?»

Svarer du nei, ser de gjerne alvorlig på deg og påpeker at det er skummelt å droppe en slik forsikring. Argumentet er ofte at det kan koste deg mange tusen kroner om uhellet er ute, og at du bør tegne en slik.

Mange tar ikke sjansen på å droppe den, og lar seg dermed overtale. Leiebilen kan da bli ganske så mye dyrere enn den gode prisen du fant på nettet, og spesielt i Spania vet de å ta betalt for en slik forsikring.

Men betaler du leiebilen med kredittkort er det mulig at du allerede har den inkludert.

‒ Hvis du skal leie bil i utlandet i sommer, er det bare å kutte ut egenandelsdekningen dersom du har det på reiseforsikringen, påpeker kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Det finnes mange forskjellige kredittkort, og de fleste inkluderer reiseforsikring om du betaler over 50 prosent av reisen med dette.

Betaler du i tillegg leiebilen med et kredittkort er sjansene gode for at det også inkluderer en egenandelforsikring. Dette blir på fagspråket ofte kalt for en utvidet CDW-forsikring, hvor CDW står for Collision Damage Waiver.

Flere av kredittkortene har en slik CDW inkludert i prisen, mens noen tilbyr dette som en ekstraforsikring for noen hundrelapper. Noen få sekunder med sjekking på nett kan dermed spare deg for mye penger.

‒ Har du gjort det før avreise, slipper du å ta stilling til spørsmålet når du henter nøklene og skal starte ferien, sier Rysstad.

De fleste vet faktisk ikke om reiseforsikringen inkluderer en egenandel for leiebil. Gjensidige i Danmark sjekket dette, og avdekket at 8 av 10 ikke visste. I samme undersøkelse svarte halvparten at de har opplevd at bilutleiefirmaet forsøkte å selge en valgfri egenandelsdekning ved leie av bil i utlandet.

Det er også verd å merke seg at kredittkortene har en rekke forskjellige villkår, og det går både på ting som antall leiedager, forsikringssum per skade og maksimal verdi på bilen.

Det finnes flere nettsider som har ulike oversikter som viser hvilke kredittkort som også inkluderer en utvidet CDW-forsikring, men dobbeltsjekk uansett med kredittkortselskapet slik at du er helt sikker på at du ikke gjør en tabbe.

For skulle uhellet først være ute og du må punge ut for egenandel kan det fort bli en svært dyr leiebil.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse