Annonse
Hjem Elbiler I-Pace rett inn på mest solgte-listen

I-Pace rett inn på mest solgte-listen

Nordmenn er umettelige på elbiler. En slik er akkurat introdusert, og føk rett inn som Norge femte mest solgte modell i oktober.

Da norske politikere bestemte seg for å satse på elbiler gjorde de et par ting for å lokke kjøperne til nullutslippskjøretøyene. Et av lokkemidlene var at elbilene fikk kjøre i kollektivfeltene, og på den måte unngikk de køene i rushtiden.

Men nå har det oppstått en helt annen type kø rundt elbilene. Nemlig venteliste-køen.

Den er stipulert til å bestå av mer enn 30.000 kunder, og norske bilister er sulteforet på nye elbilmodeller.

Det igjen gjør sitt til at nye biler fyker rett inn på topplisten over de mest solgte bilene. Det gjorde Nissan Leaf de leveringene av 2. generasjonen begynte, og det gjør nå også Jaguar I-Pace.

Saken fortsetter under Annonsen

Ifølge tallene til Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) var den ferske elbilmodellen Norges femte mest solgte bil i oktober, og Jaguar som merke var faktisk helt opp på 8. plass over de mestselgende bilmerkene i forrige måned. Vi har ikke sjekket, men vi kan ikke tro at de noensinne har vært så høyt på den listen tidligere.

Jaguar er så langt i år, medregnet de mer enn 400 I-Pace-bilene solgt i oktober, på 22. plass over de mest solgte merkene. Den listen toppes for øvrig av Volkswagen, etterfulgt av Toyota og Nissan.

Totalt sto I-Pace for rundt ti prosent av registreringene av samtlige nullutslippsbiler i oktober, som landet på 4.501 biler.

Totalt ble det registrert 11.655 nye personbiler i oktober, og dermed hadde de helelektriske bilene en markedsandel på 38,6 prosent i forrige måned. Til sammenligning var markedsandelen for nullutslippsbilene på 21,4 prosent i oktober 2017.

Av de 4.501 bilene var fire hydrogenbiler, og resten var elbiler.

På toppen av dette viser statistikken fra OFV at det også blir bruktbilimportert 1.094 personbiler med nullutslipp i oktober, slik at det totale tallet dermed blir 5.595 nye nullutslippsbiler på de norske veiene forrige måned.

Med inntoget av rene elbiler lider også hybridene, og i oktober falt registreringene av bilene med hybriddrift med hele -26 prosent i forhold til oktober i fjor, og totalt endte hybridene opp med 3.303 nyregistreringer. Markedsandelen var i forrige måned på 28,3 prosent.

Dieselbilene virker til å ha stabilisert seg på et nivå et stykke under 20 prosent, og landet i oktober på 14,2 prosent. Bensinbilene har også falt under 20 prosent, og utgjorde i oktober 18,7 prosent.

Nissan Leaf klamrer seg fortsatt fast som Norges mest solgte bil, og endte opp med 1.292 biler i oktober. Det var et lite panser foran Volkswagen Golf som registrert seg for 1.135 biler, mens tredjeplassen tilfalt BMW i3. De tre er også mest solgt totalt så langt i 2018.

I løpet av årets ti første måneder er det registrert 123.155 nye biler, og det er nedgang på -4,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Vi avslutter med et lite blikk over til Sverige for å sjekke hvordan det står til med elbilsalget der. Og vi kan raskt slå fast at det en eventuell elbilboom fortsatt er langt unna.

Den mest solgte elbilen var Renault Zoe med 299 biler, mens Nissan Leaf var nummer to med 240 registreringer, viser statistikk fra Bil Sweden.

Totalt ble det registrert 795 elbiler i Sverige i oktober fordelt på 12 modeller, og for de som lurer på hvordan Jaguar I-Pace gjør det kan vi opplyse at det ble registrert 29 slike med svenske skilter i oktober.

Totalt ble de registrert 23.088 nye biler i Sverige i oktober, og den aller mest populære var Volvo S/V90N med 1.265 registreringer.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker