Hjem / Elbiler / I det stille tester Ferrari elbiler
Ja, Ferrari driver nå og sysler med elektrifisering av sine biler. Men denne, 488 GTB har kun bensindrift. (Foto: Ferrari)
Ja, Ferrari driver nå og sysler med elektrifisering av sine biler. Men denne, 488 GTB har kun bensindrift. (Foto: Ferrari)

I det stille tester Ferrari elbiler

«Hysj, ikke si det til noe, men vi tester ut elektriske biler.» Ja, framtiden har hentet inn Ferrari ‒ anti-elbilprodusenten.

Man kan trygt si at Ferrari er en konservativ sportsbil-produsent. Selv etter at de og Porsche skilte lag som konkurrenter da tyskerne bestemte seg for å lage SUV-modeller, og dermed ble en slags «masseprodusent» og cashen begynte å renne inn ville ikke Ferrari snakke noe om slike modeller.


‒ Noen må skyte meg før vi begynner å produsere SUV, uttalte Fiat-sjef Sergio Marchionne da noen spurte om de vurderte slike modeller. Fiat eier Ferrari, om noe lurte.

Men i fjor hadde han snudd, og prøvde seg på tiårets unnskyldning da han forklarte planene fram mot 2022 under en tilstelning på børsen i New York.

‒ Først og fremst så er det FUV, som ikke må forveksles med SUV, sa Marchionne og fikk en latter fra publikum i retur.

‒ Om den kommer ut, så blir den en firedørs, la han til.

Altså. FUV er eksakt det samme som en SUV, kun at det står for Ferrari Utility Vehicle og ikke Sport Utility Vehicle.

Vel, nok om det.

På det samme arrangementet i fjor høst ble han også spurt om elbiler. Og han var ikke nådig.

‒ Jeg tror om du gjør en fullstendig analyse av elkraft, hvor den elektriske kraften kommer fra, hvordan batteriene kommer inn i disse bilene, hva det koster i form av CO2 og miljøet, tror jeg analysen om at de skal redde verden bare er tull, sa han til CNBC.

Ikke snakk om, med andre ord.

Nå skal det nevnes at Ferrari har holdt på med elektrisk kraft i mange år allerede. De er som kjent med i formel 1, og der har de hatt en slags hybridteknologi i mange år. Det er kanskje å dra det litt for langt å kalle formel 1-bilene for hybrider, men de høster altså energi fra bremseenergi og lignende ting akkurat som en ikke-ladbar hybrid gjør.

Så Ferrari er ikke helt blanke når det kommer til elektrifiserte biler.

Og de tenker åpenbart lenger enn formel 1 nå. For en video på Youtube viser en maskert Ferrari 488 som akselererer fra stillestående ‒ uten en eneste motorlyd.

De er altså i gang.

65 år gamle Marchionne trapper ned som Fiat-leder etter ti år i sjefsstolen, og har i den forbindelsen blitt intervjuet av Bloomberg. Og de var smarte nok til å spørre han om det kommer en helelektrisk Ferrari innen 2022.

‒ Nei, det gjør det ikke, men ‒ i mitt syn ‒ tror jeg at dere kommer til å se hva full elektrifisering kan gjøre med bilen (Ferrari). Så dere kommer til å skjønne hva det kan gjøre om det blir brukt riktig, sier en noe kryptisk Marchionne. Han klarer altså å motsi seg selv i løpet av to setninger.

Journalisten presser deretter på, og forteller om den lydløse 488 på Youtube. Marchionne slår bare ut med armene som han ikke vet noe mer, men journalisten presser videre og det kommer til slutt med en slags innrømmelse.

‒ La meg si det slik. Du kan kjøre bilen uten en lyd.

Så der har du det.

Ferrari, de som ikke vil høre noe om verken SUV eller elbiler, gjør nå som alle andre.

De kommer både med SUV og elbil.

Eller skal vi si FUV og hybrid?

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *