Annonse
Hjem Forbruker Hyundai er først ute med fingeravtrykk teknologi

Hyundai er først ute med fingeravtrykk teknologi

Vi har det på våre telefoner og bærbare datamaskiner.  Nå kommer fingeravtrykks teknologien også på våre biler og Hyundai er først ute.

Hyundai melder nå at denne teknologien skal implementeres i deres SUV Santa Fe i 2019.  Den skal gjøre det mulig for brukerne å ikke bare låse opp dørene, men også starte kjøretøyet.

For å låse opp kjøretøyet må sjåføren legge en finger på sensoren på dørhåndtaket.  Den krypterte fingeravtrykksinformasjonen blir identifisert på samme måte som når vi bruker mobiltelefonen vår. Føreren skal også enkelt kunne starte bilen ved å berøre tenningen på samme måte.

Denne informasjonen skal også kunne gi føreren et tilpasset miljø.  Den vil da automatisk se hvem som er fører og justere sete, sidespeil og andre bilfunksjoner som er lagret i bilens memory.

2019 Hyundai Santa Fe Foto: Hyundai

Saken fortsetter under Annonsen

“I fremtiden planlegger Hyundai Motor å videreutvikle bruken av teknologien for å muliggjøre justering av temperatur, rattstilling og mange andre funksjoner som vil skreddersys for sjåførens preferanser”, sier Albert Biermann, president og leder for forskning og utvikling Divisjon av Hyundai Motor Company. 

“Dette vil til slutt gi kvalitet kjøreopplevelse til hver Hyundai-kunde.”

Hyundai har også sett på sikkerhetsproblemer med denne teknologien.  I en tidligere artikkel i Aftenposten ble dette belyst etter at amerikanske forskere fant store svakheter ved slik teknologi.

Forskerne utviklet en digital hanske med kunstige digitale fingeravtrykk som viste seg å matche ekte fingeravtrykk i 65 prosent av tilfellene de prøvde seg på.

Hyundai hevder at de ved å registrere forskjellen i strømnivået fra ulike deler av fingertuppen effektivt skal forhindre forfalskninger og falske avtrykk.

Teknologien sjanse til da ikke å gjenkjenne andre fingeravtrykk som føreren er bare på 1 til 50.000.  Når systemet da kontinuerlig kan forbedre seg gjennom kunstig læring mener de at dette er en sikrere metode enn konvensjonelle nøkler.

 

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker