Annonse
HjemNyheterHybrid står opp fra de døde

Hybrid står opp fra de døde

Honda Insight slo faktisk Toyota Prius som den første hybridmodellen tilgjengelig i USA, men i motsetning til den høyst aktuelle Prius forsvant modellen i 2014.

Allerede tilbake i 1997 viste Honda fram en konseptmodell som hadde et hybrid drivverk. Bilen kalt J-VX kom seg aldri fra konseptstadiet, men Honda hadde altså utviklet teknologien.

Og den kom til bruk to år senere. Da introduserte Honda hybridmodellen Insight, en tredørs bil med et veldig snålt utseende.

Saken fortsetter under Annonsen

Faktisk var designet så spesielt at Prius, og den med et «unormalt» design, så tilnærmet normal ut.

Det gjorde de noe med da andre generasjon kom i 2009. Da så den faktisk ut som en relativt normal bil og hadde blant annet fått fire dører. Men det var for sent. Modellen ble aldri noe favoritt, og salget forble labert.

Den forsvant fra markedet i 2014, uten at veldig mange la merke til akkurat det.

Men Insight var ikke død. For nå har Honda gjenopplivet modellen, og under bilmessa i Detroit viste de fram en ny modell som de for sikkerhets skyld har lagt Prototype bak Insight-navnet. Men det er en 2019-modell, så Honda kommer med denne.

Det er en firedørs sedan som ser ut som en moderne bil, så de har ikke tullet med noe framtidsgreier denne gang.

‒ Med den nye Insight 2019-modellen tar vi et steg inn i den nye elektrifiserte æra med Honda-produkter som gir kunder fordelen av avanserte drivverk-teknologi uten at det går utover design, utstyr og pakker, sier Henio Arcangeli Jr, seinor visepresident hos Hondas salgsdivisjon i USA.

Den har som mange nye modeller lang akselavstand slik at den innvendige plassen blir større, og er utstyrt med ny avansert teknologi som diverse kjøreassistenter.

Honda har utstyrt den nye Insight med en 1,5-liters motor, en elektrisk motor og en litium-ion batteripakke. Motoren skal fungere som en generator ved lave hastigheter, og skal da lade opp batteripakken.

Hvor lang rekkevidde Insight vil ha på batteridrift sier ikke Honda noe om, men de sier at forbruket ligger rundt «de andre». Toyota Prius har et oppgitt forbruk på 0,3 liter mila og en elektrisk rekkevidde på 63 kilometer.

Her kan du studere modellen som har stått opp fra de døde litt nærmere:

Honda har per i dag flere hybridmodeller. Multitalentet Clarity kommer både som hybrid, ebil og hydrogenbil, mens de også har en ny Accord Hybrid. Innen 2030 skal to tredjedeler av alle Hondas modeller være elektrifiserte, noe som betyr elbiler, hydrogenbiler eller hybrider.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse