Annonse
Hjem Elbiler Hva i alle dager, Volkswagen!?

Hva i alle dager, Volkswagen!?

Honda har akkurat vist fram sin lille konseptmodell Urban EV Concept, som føles som en helt normal bil etter å ha sett hva Volkswagen har funnet på.

Hva får man om man blander selvkjøring, nettverk og elkraft? Jo, en skoeske bil som til og med har fått et navn. Hils på Sedric, Volkswagens visjon om hvordan framtidens bybiler vil bli.

Nå har ikke Volkswagen Group tatt navnet ut fra løse lufta, men har plukket bokstavene fra self-driving car.

Konseptbilen vil ifølge Volkswagen danne en plattform for en rekke biler i en modellfamilie. Så de mener åpenbart alvor.

Sedric er som nevnt både selvkjørende, koblet til nettverk og drevet med batteridrift. Altså en miks av de tre store tingene som bilprodusentene nå forsker på.

Saken fortsetter under Annonsen

Volkswagen sier at de har laget en lounge med hjul, hvor føreren er kastet ut. Den kan deles med andre, og kommer når du trykker på en knapp. Ifølge Johann Jungwirth hos Volkswagen vil selvkjørende biler spare hver person for 38.000 timer som brukes til å lese, se film og lignende.

‒ Sedric er et synonym for framtiden og hvordan vi vil forflytte oss, sier sjefen for den digitale avdeling hos Volkswagen.

Han slenger også på en spådom. Jungwirth tror at de første byene får selvkjørende biler i 2021, altså om fire år. Det er for eksempel så lenge en olympiade varer.

De har altså kastet ut sjåføren og gjort kupéen om til en salong hvor setene er vendt mot hverandre. Det finnes dermed ikke ratt, pedaler eller en førerplass, og det blir litt som å kjøre tog rundt i byen.

Om noen fortsatt tror at Volkswagen ikke helt mener alvor med Sedric, kan vi jo lese hva den administrerende direktøren hos Volkswagen AG har å si.

‒ Våre team jobber med idéer rundt en hel Sedric-familie. Denne vil strekke seg fra fullstendig selvkjørende biler for byene til langdistansekjøring og spektakulære sportsbiler, varebiler og store lastebiler, sier Matthias Müller.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Ampera-e blir selvkjørende

Les også: Klar med nivå 4 av selvkjøring

Les også: Se, en selvkjørende pizzabil

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker