Annonse
Hjem Elbiler Honda viser en sportslig elbil

Honda viser en sportslig elbil

I slutten av oktober braker det løs med Tokyo Motor Show. De japanske produsentene girer om, og Honda knaller til med en elektrisk sportsbil.

På Frankfurt Motor Show tidligere i september viste Honda fram en liten tass som de kalte Urban EV Concept. Ut av navnet Urban skjønner vi at denne er for bykjøring, EV står for Electric Vehicle (elbil) og Concept betyr konsept.

Urban er en supermini uten de flotte designlinjene.

Da er den som vises i Tokyo nesten motsetningen. Og det er nok en EV Concept. Denne gang heter den Sports EV Concept.

Honda sier selv at den «fanger øyet med en slående silhuett, et vennlig ansikt og en smal kropp, alt designet for å sikre at bilen smelter inn i enhver livsstil», og legger ved et bilde som avslører litt, men ikke mye.

Saken fortsetter under Annonsen

Vi ser at det helt klart er en kompakt sportsbil med firkantet baklys og lekre linjer.

De har fortsatt en sportsbil blant sine modeller, nemlig NSX. Men de har ikke hatt en kompakt en siden de sluttet å produsere S2000 i 2009. Kan dette være arvtakeren?

Til Tokyo tar også Honda med seg Urban EV Concept, den nye CR-V’en og konseptbilen NeuV, en elektrisk bybil med autonome egenskaper.

Honda har for tiden ingen elbiler i Europa, men selger elektriske utgaver av Clarity i Japan og USA. De vil satse tungt på elbiler i tiden framover, og har tidligere uttalt at to av tre modeller er elektrisk i 2030.

Følg bil24.no på Facebook

Bil24 på sosiale medier

2,828FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker