Annonse
Hjem Nyheter Hjulet kan løsne på Mazda 3

Hjulet kan løsne på Mazda 3

Auda, i USA skal 25.003 Mazda 3 tilbakekalles for en ganske så oppsiktsvekkende grunn. Hjulet kan nemlig falle av!

Nesten daglig kommer det tilbakekallinger på bilmodeller, og bare i mai ble det registrert 29 tilbakekallelser kun i EU. Det innbefattet modeller fra store produsenter som Mercedes, Porsche, Toyota, Audi, BMW, Citroën, Skoda, ja, dere ser mønsteret.

Så det er altså ikke uvanlig at modeller blir tilbakekalt, og grunnene kan strekke seg fra en eller teknologisk duppeditt som ikke fungerer til mulig bremsesvikt, selvantennelse og andre alvorlige feil.

Men det er sjeldent noe går så galt som på de to fabrikkene til Mazda i Japan og Mexico som setter sammen 3-modellen.

Den amerikanske veitrafikkadministrasjonen NHTSA mottok nemlig 9. april en foruroligende rapport fra andre land. Der sto det: «Wheel nuts loosened after run-in drive». Noe som betyr at det var oppdaget at hjulmutter hadde løsnet etter innkjøring.

Saken fortsetter under Annonsen

NHTSA kastet seg selvsagt rundt, og sjekket dette med Mazda. Produsenten undersøkte saken på fabrikken i Tokyo, og kom til samme konklusjon. Ja, hjulmutter kan faktisk løsne.

Dermed kunne faktisk Mazda 3-førerne risikere at hjulet falt av under kjøringen, noe man jo helst vil unngå.

Tre dager senere fikk myndighetene også bekreftet at feilen også var på bilene laget i Mexico som produserer bilene til Nord-Amerika, og nå er altså 25.003 Mazda 3 tilbakekalt i USA.

Problemet til bilene var at hjulbolten ikke var tilstrekkelig festet til navet, og dette løses ved å etterstramme boltene.

Her er rapporten til NHTSA.

Det virker heldigvis ikke som at de europeiske modellene av Mazda 3 har de samme problemene, for her er ikke bilen tilbakekalt.

Siste europeiske tilbakekallelse for Mazda skjedde i mai, og da var det oppdaget en feil med programvare til den automatiske girkassen på Mazda MX-5 som gjorde at den kunne gire ned tilfeldig.

Irriterende ja, men langt fra så ille som å miste et hjul.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,420FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker