Hjem / Nyheter / Hjelp, både en SUV og pickup!
Volkswagen smelter nå sammen SUV og pickup. (Alle foto: VW)

Hjelp, både en SUV og pickup!

Hva får du om du mikser sammen en SUV med pickup? Jo, en Volkswagen Tarok.

Vi har sett mange rare konsepter opp gjennom årene, mange så spesielle at de aldri hadde en sjanse til å nå produksjon.

Annonse

Volkswagen viser nå oss en som virkelig er av det populistiske slaget. For de har kombinert to av trendene i dagens marked, SUV og pickup.

Ut av mikseren har det kommet en modell kalt Tarok Concept, og denne skal rett inn i serieproduksjon. Faktisk er den rett rundt svingen ‒ i Brasil.

Tarok går inn i segmentet under den større Amarok, og er en imponerende sak.

Slik ser den ut:

Annonse

Den har altså SUV-gener, og det betyr at den er høyreist og kommer med firehjulstrekk. Men det som virkelig imponerende er de mange mulighetene en Tarok byr på.

En pickup må selvsagt ha sitt eget lasteplan. Tarok er jo tross alt en slik modell, så bakerst finner vi et lasteplan som måler 1.206 mm i lengden. Men det er grunnkonfigurasjonen.

For det er mulig å åpne opp veggen bak baksetene (det er en femseters bil) og felle ned setene, og dermed blir lasterommet på hele 1.861 mm. Folk under 1,86 meter kan dermed bruke den som en seng om ønskelig.

Men det er ikke alt.

Feller man ned bakluka også så blir den hele 2.775 mm, og bør dermed kunne fakte det meste av pakker fra Ikea uten problemer.

Og vi har en bilde som viser alle de tre konfigurasjonene.

Så her er alle tre innstillingene til pickupen:

Bilen er fem meter, og er litt av en barsking. Med store hjul og definerte designdetaljer ser den ut som en som håndtere det meste, selv om den ser noe spesiell ut når man ser den fra denne vinkelen:

På innsiden er den ganske så ren og pen. Dashbordet er svært så symmetrisk, og en bred metallisk list dominerer kupéen på en elegant måte sammen med instrumentene (digitale) og skjermen.

Dette ser jo ganske så bra ut, gjør det ikke?

Motoren som blir tilbydd når den kommer til salgs i Brasil i nær framtid er dog ikke av det veldig sterke slaget, for Volkswagen har utstyrt dem med en 1,4-liters TSI-motor på 150 hestekrefter. Ikke ille, men et stykke unna de de fleste pickup-modellene som er å få tak i.

Volkswagen viser konseptet fram under Sao Paulo International Motor Show som pågår nå, men understreker at produksjonsmodellen blir svært lik konseptet.

Tyskerne sier at selv om Tarok først blir presentert for det brasilianske markedet er den også er ment for det globale markedet. Så tiden får vise om den havner på norske veier i framtiden.

For mange kunne nok tenke seg både en SUV og en pickup, og her får du begge delene med på kjøpet.

Noen som blir med å surfe?

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er faktisk en Harley-Davidson. (Alle foto: HD)

Ja, dette er faktisk en Harley!

Se for deg en skjeggete tøffing med skinnvest, halvhjelm og et iltert blikk komme kjørende …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *