Annonse
Hjem Nyheter Hissig Mini vises fram

Hissig Mini vises fram

En racingspekket Mini med 306 hestekrefter vises nå fram for første gang. Se bilder.

Mini er på tur over i den elektriske tiden, og skal etter planen komme med den helelektirske Mini Cooper SE senere i år.

Men de har også på gang flere tre modeller med en vanlig forbrenningsmotor under panseret.

To av disse kruttønnene er John Cooper Works Clubman og Countryman, begge med en 2.0-liters 4-sylindret motor med twin-turbo. Den nye motoren yter 306 hestekrefter og har et dreiemoment på 450 Nm mellom 1.750-4.500 r/min, og kreftene sendes ned til de fire hjulene av en ny 8-trinns Steptronic-kasse.

Dette gjør at de to sportslige modellene når 100 km/t ganske så kjapt, JCW Clubman på 4,9 sekunder og JCW Countryman på 5,1 sekunder.

Saken fortsetter under Annonsen

De to modellene har oppgradert både chassis, støtdemperne, bremsesystemet og et eksosanlegg med ny lyd, så vi snakker virkelige om nye modeller.

Men for de som virkelig har lyst til å ta ting helt ut har BMW-eide Mini også på gang en ekstra racingspekket modell, Mini John Cooper Works GP.

Også denne har drivverket til Clubman og Countryman, det vil si 2-literen med 306 hestekrefter, men er altså enda mer racingorientert.

Modellen følger dermed i hjulsporene til den forrige versjonen av GP fra 2013 og Mini Cooper S fra 2006, begge produsert i 2.000 eksemplarer.

Den nye John Cooper Works GP skal lages i 3.000 eksemplarer, og lanseres i 2020.

Den nye modellen barberer rundetiden på Nürburgring-Nordschleife ytterligere, og mens den forrige modellen ble klokket inn på 8:23 minutter skal den nye klare det på under 8 minutter.

Mini skal nå vise bilen offentlig for aller første gang, og det skjer faktisk på Nürburgring.

Der skal det nemlig arrangeres et 24-timersløp til helga, og det feirer Mini med å vise en delvis kamuflertdesignet prototype for publikum.

Her kan du sjekke den ut nærmere:

Mini har som kjent også en helelektrisk modell på gang, som ble vist fram for første gang i 2017 under navnet Mini Electric Concept. Nå heter den Mini Cooper SE, og skal etter planen komme i november.

Den nye GP-versjonen vises altså fram allerede til helga, og her kan du sjekke ut flere bilder av den lille hissigproppen:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker