Annonse
Hjem Elbiler Her tester Polestar i vinterlige Sverige

Her tester Polestar i vinterlige Sverige

Polestar 1 har vært gjennom en omfattende vintertest i Sverige, og setter nå kursen for Beijing Motor Show. Se video.

Volvo og dens eier Geely har stor tro på sitt nye elbilmerke, Polestar. Den første bilen, hybriden Polestar 1, ble vist fram i oktober, og det er allerede åpnet for bestilling av den nye modellen som er leveringsklar neste år.

Elbilmerket starter altså med en hybrid, men de neste modellene vil være helelektriske. Polestar 1 er en sportsbil med to elektriske motorer samt en 2-liters bensinmotor, har 600 hestekrefter og et dreiemoment på hele 1.000 Nm.

Rekkevidden på eldriften, oppgitt i den mindre realistiske NEDC-standarden, er på 150 kilometer. Dette er lengst av samtlige hybridbiler i dag.

Ettersom svenske Volvo står bak merket, er selvsagt Sverige et av hovedmarkedene til Polestar. Et annet er Norge, som leder vei i elbilsalget.

Saken fortsetter under Annonsen

Så dermed må Polestar 1 også funke under kalde forhold. Og det har de fått testet i Nord-Sverige ‒ en av de kaldeste plassene på kloden.

Polestar opplyser at de ikke bare har fått testet understellet og kjøredynamikken, mens også ting som den elektriske drivlinjen og batteriene som vi jo vet ikke trives veldig godt i -25 grader som det var under testene i Nord-Sverige.

De har fokusert spesielt på dreiemomentutvekslings-systemet som muliggjøres av de to elmotorene bak med hver sitt planetgir.

Også chassisbalansen er ytterligere optimalisert etter å ha testet på isen, hvor førerne virkelig har fått føle på bilens oppførsel under kjøringen uten noen form for førerassistenter aktivert.

‒ Våre testførere har gitt oss entusiastiske tilbakemeldinger om kjøreegenskapene og dynamikk, sier sjefen Thomas Ingenlath.

‒ Foruten at de er veldig fornøyd med balansen i chassis, er det svært begeistret for dreiemomentutvekslings-systemet. Vi er nå ganske sikker på hvordan dette forbedrer Polestar 1’s respons og presisjon i svingene. Dette er en bil for førere. Vi har nå passert en viktig milepæl i utvikling av Polestar 1, og prototypetestingen vil fortsette utover hele 2018, sier han videre.

Geely, eierne av Volvo, hører som kjent hjemme i Kina. Dermed blir Beijing Motor Show som starter i slutten av måneden viktig for Polestar.

‒ Vi ser fram til å vise bilen for kineserne for aller første gang, og det er et viktig marked for Polestar, påpeker Ingenlath.

Her har du en video av Polestar 1 på glattisen i Nord-Sverige. Og ja, det ser kaldt ut!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,847FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker