Annonse
Hjem Nyheter Her snakker Mercedes-lysene med folk

Her snakker Mercedes-lysene med folk

Vi skrev tidligere i år om lysene på den ultraluksuriøse Mercedes-Maybach S-klassen som lagde symboler på bakken. Nå har de smarte lysene også lært seg å snakke. Se video.

Den digitale utviklingen åpner for mange nye løsninger for bilprodusentene, og Mercedes har kastet seg over lysteknologien.

Det har resultert i noen de kaller «Digital Light», lykter med to millioner høyoppløselige piksler som lyser opp veibanen. Og det er virkelig en imponerende teknologi.

Hver av de to frontlyktene har mer enn én million mikroreflektorer, og disse styres individuelt av en spesiell chip. I tillegg er det kamera- og sensorsystemer i bilene som holder øye med andre trafikanter, mens kraftfulle datamaskiner evaluerer informasjonen i løpet av millisekunder. Dermed skal lyktene ha perfekt lys i enhver situasjon.

Men det er ikke alt. Lysene skal også fungere som informasjon både for føreren og medtrafikanter.

Saken fortsetter under Annonsen

Lyktene kan nemlig forme symboler, og deretter overføre disse ut til veibanen foran bilen. Symbolet vil altså være synlig både for de i bilen og eventuelt medtrafikanter og myke trafikanter.

Bilen kan for eksempel lage et snøsymbol som lyses opp på veibanen, og føreren og medtrafikanter er dermed klar over at det er is eller snø akkurat der.

Slik fungerer det i en Mercedes-Maybach S-klasse:

De digitale lyktene kan lage symboler. (Foto: Mercedes)
De digitale lyktene kan lage symboler. (Foto: Mercedes)

Nå har Mercedes også fått de digitale lysene til å snakke med folk.

I en ny video har tyskerne parkert en Mercedes-Maybach S 650 på et torg, og så er det bare å vente på mørket.

Og når det kommer setter den pratsomme bilen i gang.

Lysene former både setninger og symboler på bakken, til stor forbauselse for de forbipasserende. Både bilen og folkene lyser opp.

Se selv:

De nye lyktene hadde premiere sammen med Maybach-toppmodellen under Genève Motor Show tidligere i år, og de første kundene har allerede fått levert sine biler med slike smarte lykter.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker