Annonse
Hjem Nyheter Her skjuler det seg en ny Skoda

Her skjuler det seg en ny Skoda

Skoda viser oss nå et glimt av den nye designretningen de tar med en ny kompakt modell.

Den tsjekkiske merket, sjuende mest populært i Norge så langt i år, har noe spennende på gang. Og da tenker vi ikke først og fremst på den nye Skoda Kodiaq RS som akkurat er vist fram. Nei, vi tenker på den nye designretningen den Volkswagen-eide produsenten tar.

Den har vi allerede fått en forsmak på med den kommende elbilen foreløpig kalt Vision E, og som er ventet på markedet i 2020. Den har allerede vært på Norges-besøk, og skal føre an i en elektrisk storsatsing fra Tsjekkia.

Slik ser den ut:

Saken fortsetter under Annonsen

Skoda har lovet oss ikke færre en fem helelektriske modeller innen 2025, samt diverse hybrider.

Vision E er en lekker sak som kommer til å bli en lei konkurrent for konkurrentene i det elektriske SUV-segmentet, som inkluderer Volkswagen-eide Audi med sin e-tron.

Vision E får firehjulstrekk og en forventet rekkevidde på rundt 500 kilometer samt hurtiglading, og ender mest sannsynlig prismessig opp i området rundt Hyundai Kona electric som starter på 325.000 kroner.

Under det pågående Paris Motor Show har Skoda vist oss enda mer av det kommende designet. Der har de utstilt en Skoda Vision RS, som blant annet er laget ved bruk av resirkulert karbonfiber og veganske materialer(!). Dette er en kompakt sportsbil med en hybridløsning som kombinerer en 1,5-liters bensinmotor med en 75-kW sterk elmotor. Dette gir den totalt 245 hestekrefter og et CO2-utslipp på kun 33 g/km. Bildet av modellen litt lenger ned.

Linjene til Vision-modellene finner vi igjen på den aller siste modellen de nå har vist oss et lite glimt av, en modell bygd på MQB A0-plattform.

Bildet viser kun en silhuett, men det er mulig å trekke de store linjene ut av bildet.

Slik ser den kommende modellen ut:

Dette blir den aller første modellen fra Skoda som bygges på Volkswagen A0-variant, noe som betyr en kompakt modell med mye innvendig plass ettersom det er lang avstand mellom akslingene. Det åpner også opp for en rekke førerassistenter, så vi venter spent på hva Skoda har fått puttet inn i den kommende modellen.

Den femdørs modellen som er en kombi-utgave blir bygget på samme plattform som blant annet Volkswagen T-Roc og Polo, Skoda Fabia og Seat Ibiza, og er ment som en slags indirekte erstatning for den populære Rapid-modellen.

Det er ikke mye som kjent rundt den nye modellen, og Skoda har ikke en gang røpet navnet på den kommende modellen. Den eneste vi stort sett vet er at den blir vist i sin helhet senere i år, og at den viderefører linjene til Vision RS.

Så forvent noen ligende som konseptbilen som ser slik ut:

Et av Norges mest populære bilmerker har helt klart mye spennende på gang.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker