Annonse
HjemNyheterHer er ubåten din, James Bond

Her er ubåten din, James Bond

Aston Martin er favorittmerket til verdens mest kjente men akk så hemmelige agent, James Bond. Og 007 nikker nok anerkjennende til bilprodusentens siste produkt ‒ en ubåt.

De som er skikkelig gammel husker helt sikkert en hvit Lotus som hadde «hovedrollen» i den tredje Bond-filmen Sean Connery spilte som agent 007. I «Spionen som elsket meg» dukket nemlig råskinnet Lotus Esprit opp, den som kunne kjøre under vann og som til og med var utstyrt med raketter.

Lotus lanserte bilen i 1975, og filmen fra 1977 gjorde merket enkelt og greit verdensberømt. Mye takket være Bond klarte det britiske merket å holde det gående helt til 2004, og da hadde de akkurat bikket 10.000 biler.

«Ubåt-modellen» som ble brukt i filmen ble for øvrig kjøpt av Elon Musk i 2013. Ja, mannen bak Tesla.

Men selv om Bond har kjørt biler som Lotus, BMW, Rolls-Royce og til og med Toyota(!), er det Aston Martin som er det ubestridte favorittmerket.

Saken fortsetter under Annonsen

Det britiske merket har en avdeling som heter, nei ikke Q, men Aston Martin Consulting. Disse ser på produkter utenfor bilmarkedet, noe blant annet har resultert i et samarbeid med Quintessence Yachts som endte i en 3,7 meter lang hurtigbåt med 1.000 hestekrefter.

Men den blekner i forhold til det de nå presenterer.

I september i fjor ble det kjent at de hadde tatt seg vann over hodet i forbindelse med et samarbeid med Triton Submarines ‒ en produsent av ubåter. De skulle nemlig designe en ubåt i et prosjekt kalt Neptun.

Aston Martins jobb var å designe hydrodynamikken, de utvendige stylingelementene samt det luksuriøse interiøret. Og som de selv sier, et «kjøretøy» som bærer de ikoniske Aston Martin-vingene (logoen) må være utstyrt med all den ytelse, skjønnhet og eleganse man forventer fra det britiske merket.

Og nå er Aston Martins del av jobben sluttført.

Hva de har kommet opp med er noe helt ut av denne verden. Den har utvilsomt linjene kjent fra blant annet DB11 og Vanquish, men kan vel mest av alt minne om noe man kanskje ser i Star Wars-filmene. At det faktisk er en ubåt er knapt nok til å tro.

Men det er den altså.

Neptun kan dykke ned til 500 meter, er en elubåt og har oksygen nok til å dykke i 12 timer. Den veier rundt fire tonn og er under 1,8 meter høy, og utsikten er også upåklagelig med tilnærmet 360 graders utsyn. Det er plass til to passasjerer samt en pilot, så det er fullt mulig å få arrangert tidenes kjærlighetstur i denne.

Selv om det er en Aston Martin kan vi vel ikke si at den rører fryktelig på seg. Toppfarten er nemlig 5 knop, eller 9,2 km/t, men dette er faktisk en sportslig ubåt. Den akselerer nemlig fire ganger så fort som flaggskipet(!) til Triton, 3300/3-modellen.

Som alle de rikeste selvsagt har fått med seg er et privat helikopter på yachtdekket såååå 2017, og nå er det privat ubåt som er sjef. Og det er faktisk mulig å få tak i Neptun om du er rask.

Konseptet vises på Lybra Superyacht Show i Barcelona denne uken, og der tar Aston Martin og Triton Submarines også imot bestillinger. En produksjonsklar modell vil bli vist fram senere i år.

Men det gjelder å være kjapp, for denne kommer i svært begrenset antall.

Og kanskje støter du på James Bond og Elon Musk i samme slengen?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse