Annonse
Hjem Motorsport Her er Solbergs nye superbil

Her er Solbergs nye superbil

Petter Solbergs rallycrossteam har to VM-titler å forsvare, og de går inn i den nye sesongen med en ny superbil.

WRX er rallycrossens svar på WRC, og er det offisielle VM som det internasjonale bilsportforbundet FIA står bak. Dette er samme organisasjon som for eksempel står bak formel 1.

Så WRX er en av de virkelige store motorsportseriene, og Petter Solberg har for lengst etablert seg som en av de viktigste aktørene der.

Han selv er to ganger WRX-verdensmester, mens teamet PSRX Volkswagen Sweden sørget for å ta med seg rubbel og bit forrige sesong ‒ VM-tittelen for lag og individuell verdensmester i svenske Johan Kristoffersson.

De surfer altså på toppen av en bølge, og der akter de å bli.

Saken fortsetter under Annonsen

Foran 2018-sesongen har nemlig Volkswagens motorsportavdeling involvert seg mer i teamet, som nå er et offisielt fabrikksteam. Det betyr mer støtte, både i form av nye deler til Polo R-bilene og mer profesjonell oppfølgning.

Faktisk tar gigantene i Volkswagen så seriøst på oppgaven at de har involvert begge sine høyytelsesavdelinger, både R-avdeling og motorsportavdeling. Det er ikke noe de vanligvis gjør.

De var begge på plass sammen med de to førerne samt teamsjef og Solberg-kone Pernilla Solberg da bilen ble presentert tirsdag.

‒ Det er ingen tvil om at den nye sesongen kommer til å bli meget spennende. Konkurrentene, spesielt Audi og Peugeot, kommer til å gjøre alt de kan for å ta fra oss tittelen, sier Sven Smeets, leder av Volkswagens motorsportavdeling.

Tyskerne er som de fleste andre kun opptatt av en ting ‒ nemlig å vinne.

‒ Oppgaven vår er åpenbart å gi Petter og Johan en god bil som gjør at de kan være tittel-utfordrere. Jeg er sikker på at vi kan innfri, og det nye partnerskapet med Volkswagen R vil gi oss enda mer kraft, sier Smeets.

Volkswagen har et program hvor de produserer R-biler som er ferdigpreppet for motorsport, og som kan kjøpes av alle ‒ både team og privatsjåfører. Tidligere var dette en Golf R5 for baneracing, men nå satser de på Polo R5 for rally. Det er altså en slik bil Solbergs WRX-bil er bygd ut fra.

Så for R-avdelingen er det viktig at PSRX har suksess i WRX.

‒ Volkswagen R har alltid vært inspirert av motorracing. Vi vil nå aktiv bygge opp disse kvalitetene i et nært samarbeid med våre kollegaer i Volkswagen Motorsport og PSRX-laget. FIA Rallycross Championship kommer til å bli skikkelig spennende, og vi ser fram til å jobbe sammen med partnerne, sier Jost Capito, direktør hos Volkswagen R.

Pernilla Solberg går inn i sesongen med litt blandet følelser. Hun er åpenbart spent.

‒ Hva er beste; å være jegeren eller byttet? For å være ærlig er ingen av delene enkelt, men vi kommer definitivt til å bli jaktet på i år. Vi er uansett klare. Hele laget er på hugget, og det er en veldig talentfull gruppe. Laget er vår familie, og alle hjelper alle. Vårt mål er krystallklart. Å fortsette der vi slapp i fjor, sier Pernilla.

Johan Kristoffersson var en åpenbaring i fjor, og vant sju av rundene etter at Audi S1-føreren Mattias Ekström innledet med tre seire. Kristoffersson ble suveren verdensmester, hele 51 poeng foran landsmannen Ekström.

‒ De innledende testene med Polo R Supercar har vært veldig solide. Guttene har gjort en formidabel jobb. Som verdensmester er jeg under et stort press, men det gjør meg ingenting. Tvert imot, jeg ser fram til tøffe kamper mot konkurrentene, og spesielt mot min lagkamerat Petter Solberg, sier Kristoffersson.

Så hva da med sjefen?

Solberg tok de to første VM-titlene i WRX tilbake i 2014 og 2015, men vant kun en VM-runde i fjor ‒ den i Storbritannia. Å ha et eget lag tar åpenbart mye av fokus, men i år er det altså enklere. Nå er Volkswagen mer på plass, og han kan konsentrere seg litt mer om jobben som sjåfør.

‒ Jeg kan ikke vente til å ta fatt på en ny sesong. Forventningene er enorme, og alle små detaljer må være perfekte før det hele starter. Den første sesongen for PSRX Volkswagen Sweden var en stor suksess, og vi er oppsatt til å fortsette der vi slapp ‒ med en seier. Men jeg forventer at konkurransen er enda hardere i 2018, så det kommer ikke til å bli enkelt, sier Petter Solberg.

Det skal de altså gjøre med en ny, firehjulstrukket Polo R Supercar med 570 sinte hester under panseret.

Bilen har fått en ny front, og luftinntaket ‒ spesiell viktig for rallycrossbiler ‒ er nydesignet med tanke på aerodynamikk. Bilen har også fått en ny bakvinge som gir mer marktrykk, og som gir teamet flere valg når det kommer til kjøreinnstillinger.

Teamet har også fokusert på detaljer under karosseriet, slik at bilen er enda mer fintunet med tanke på de korte, heseblesende løpene i WRX.

WRX-sesongen starter med en runde i Barcelona 14.- og 15. april, og avsluttes i Cape Town 25. november.

Her er hele oppsettet:

FIA World Rallycross Championship (WRX) 2018
14.-15. april: World RX Katalonia – Barcelona
28.-29. april: World RX Portugal – Montalegre
12.-13. mai: World RX Belgia – Mettet
26.-27. mai: World RX Storbritannia – Silverstone
9.-10. juni: World RX Norge – Hell
30. juni-1. juli: World RX Sverige – Höljes
4.-5. august: World RX Canada – Trois-Rivières
1.-2. september: World RX Frankrike – Lohéac
15.-16. september: World RX Latvia – Riga
29.-30. september: World RX USA – Austin
13.-14. oktober: World RX Tyskland – Estering
24.-25. november: World RX Sør-Afrika – Cape Town

15 førere er foreløpig meldt på i den største klassen, RX Supercars. Og det inkluderer også Solbergs uovervinnelig erkerival i rally, Sébastien Loeb. Franskmannen kjører for Peugeot Total, og teamet er nå et offisielt fabrikksteam. Tidligere var dette et svensk team som gikk under navnet Team Peugeot-Hansen.

Peugeot tar også med seg en helt ny bil inn i 2018-sesongen som er utviklet i Frankrike, og Loeb kan igjen vise seg som en hard nøtt å knekke for Solberg.

Men denne gang er Loeb jegeren. Og PSRX er alt annet enn et skadeskutt dyr.

Den kan fort bli en dyrisk spennende sesong i WRX.

Her er flere bilder av den nye Volkswagen Polo R Supercar:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker