Annonse
Hjem Nyheter Her er nye Mitsubishi L200

Her er nye Mitsubishi L200

Pickup-modellen L200 runder 40 år med stil, og blir nå helt ny.

I dagens moderne samfunn kommer og forsvinner bilmodeller i et relativt raskt tempo, men det er noen gamle travere som virkelig tåler tidens tann.

Kjente modeller som Toyota Corolla (1966), Volkswagen Golf (1974) og Chevrolet Corvette (1953) lever fortsatt i beste velgående, og verdens mestselgende bil, Ford F-serien, kom faktisk så langt tilbake i 1947.

Da snakker vi altså om en pickup, og en annen gammel traver som holder det gående er Mitsubishi L200.

Den kom for ganske eksakt 40 år siden, og har siden den gang blitt en ettertraktet modell som er solgt i rundt 5 millioner eksemplarer. Faktisk er det kun Outlander som selger bedre enn L200 hos Mitsubishi, så det er en svært viktig modell.

Saken fortsetter under Annonsen

L200 er inne i sin 5. generasjon som kom i 2014, og er nå fire år gammel. Men nå nærmer det seg slutten for den generasjonen.

For den japanske produsenten har en helt ny L200 på gang, og nå har den fått en aldri så liten «Jan Thomas»-behandling både utvendig og innvendig.

Dette er 6. generasjon av L200:

Det vi umiddelbart biter oss merke i er den helt nye fronten som vi også har sett på andre nye Mitsubishi-modeller, og den nye modellen er i tillegg designet etter et prinsipp produsenten kaller «Rock Solid».

Den skal altså tåle en trøkk.

Foran er grillen og lyktene er ganske så mye smalere enn dagens modell, og fronten i seg selv er også hevet i forhold dagens modell. Den nye ser rett og slett ganske så mye sintere ut.

L200 kommer med firehjulsdrift, og Mitsubishi har også oppdatert dette på den nye generasjonen. Nå introduserer de noe som kalles «super select» med fire ulike kjøremoduser, grus, gjørme/snø, sand og steingrunn. Sistnevnte er designet for lavgirkjøring.

Den kommer også med nedstigningskontroll slik at bilen selv tar kontrollen om du skal ned en bratt og glatt skråning eller bakke.

Også under karosseriet finner vi mye nytt, og Mitsubishi introduserer flere assistenter vi er vant til å se på nye personbiler.

Den har en frontkollisjonsassistent som både kan oppdage biler og myke trafikanter, blindsonevarsler som varsler om trafikk i dødsonen og en utkjøringsassistent som sørger for at du ikke kjører på noe eller noen for eksempel ut av en parkeringsplass.

Mitsubishi sier ikke så mye om de andre spesifikasjonene, men opplyser at den kommer med nytt understell, nye bremser og en ny girkasse med 6-trinn. Motor-alternativene er ikke kjent.

Den nye generasjonen kommer til Norge under andre halvdel av 2019, men introduseres allerede nå i Thailand som første land. Der rekker den altså akkurat 40-årsfesten.

Vi feirer med dette rullende bilde som viser alle seks generasjonene til L200, for det er jo ganske moro å se en 40-åringen som bare blir yngre og mer moderne med årene.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker