Annonse
HjemNyheterHer er nye Mercedes nye B-klasse

Her er nye Mercedes nye B-klasse

Mercedes-Benz har puttet ny teknologi inn i den nye B-klasse, som kommer på norske veier i februar.

Tidligere i år avduket Mercedes en ny A-klasse, og nå er tiden kommet til det neste trinnet på klasseskalaen, B-klasse. Og som sin lillesøster har de satt inn masse ny teknologi, og selvsagt har den fått den smarte cockpit-løsningen kalt MBUX.

Den den tredje generasjon av B-klasse er lansert under Paris Motor Show, og er ifølge Mercedes selv en teknologibombe som arver løsninger fra S-klasse.

‒ Mercedes tar tilbake tronen i et svært undervurdert segment. Aldri før har en praktisk familiebil hatt liknende kjøreegenskaper og assistansesystemer. Sammen med en fleksibel bakseterad garanteres derfor både fører og passasjerer en fantastisk opplevelse i nye B-Klasse, sier Audun Hermansen, PR og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Men det er ikke bare innsiden som er ny. Mercedes har gitt modellen en full overhaling, noe som også betyr nytt design. Her har de fokusert på luftmotstand, som nå er nede i en Cd-verdi på imponerende 0,24 (nåværende modell har 0,25). Og jo mer aerodynamisk en bil er jo mindre drivstoff bruker den, og dermed slipper den også ut mindre giftig utslipp.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen er ny både foran og bak. Fronten har blitt hissigere med smalere lykter og relativt skarpe linjer, og de har også forsøkt å gjøre bakdelen mer sportslig med blant annet brede baklykter, definerte linjerte og en takspoiler som også gjør til at luftmotstanden minsker. Se flere bilder helt nederst.

Fra siden kan den minne bittelitt om en kort SUV med fallende tak, selvsagt uten den høye bakkeklaring. Så dette er alt annet enn en terrengbil, bare så det er sagt. Det er en kompakt familiebil. Også det kortere overhenget kommer til syne fra siden, og på den måten har Mercedes klart å utnytte den innvendige plassen bedre.

Hermansen snakket om bakseteraden, som for første gang er mulig å flytte i lengderetningen. Det vil si at baksetene kan flyttes 14 centimeter fram og tilbake, og på den måte justere sitteplassen der bak og plassen i bagasjerommet. Det rommer for øvrig fra 455 til 705 liter, og legges seteraden ned øker dette til formidable 1.540 liter. Ikke verst for en relativt liten bil.

Foran har altså de altså puttet inn løsningen kalt MBUX, og visuelt sett ligner dashbordet veldig på det vi finner i den nye A-klasse. Den største forskjellen er at sittestillingen er 9 centimeter høyere, og dermed byr den på bedre utsikt og det er enklere å komme seg inn i forsetene.

MBUX, som er forkortelse for Mercedes-Benz User Experience, er noe de satser tungt på, og det er ikke noe rart. For denne er virkelig en teknologibombe, som byr på utvidet virkelighet (AR), kunstig intelligens (AI) og en stemmestyringsassistent. Spør bilen med «Hei Mercedes», og den svarer (så godt den klarer).

Her kan du se hvordan det fungerer:

De to digitale skjermdisplayene foran kommer i tre versjoner. En med to 7-tommers skjermer, en med 7-tommer og 10,25-tommer samt en bredskjermløsning med to 10,25-tommers skjermer. Også nye B-klasse får runde luftdyser slik som blant annet nye A-klasse, og midtkonsollen er inspirert av løsningen på E-klasse.

Førerassistentene som de digitale instrumentpanelene avhengig av hvor mye du vil ut med for i ekstrautstyr, men som standard kommer nye med aktiv bremseassistent mens diverse selvkjørende løsninger løftet blant annet fra S-klasse er mulig som tilvalg.

Mercedes dunker til med hele fem motoralternativer fra start av, to bensinvarianter og tre dieselmotorer.

Her har vi samlet de fem:

Modell Ytelser Girkasse
B 180 100 kW/136 hk, 200 Nm 7G-DCT
B 200 120 kW/163 hk, 250 Nm 7G-DCT
B 180 d 85 kW/116 hk, 260 Nm 7G-DCT
B 200 d 110 kW/150 hk, 320 Nm 8G-DCT
B 220 d 140 kW/190 hk, 400 Nm 8G-DCT

Noen priser er foreløpig ikke kjent, mens Mercedes Norge opplyser at salget starter i desember. De første kundene skal få levert sine biler allerede i februar neste år.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse