Annonse
Hjem Nyheter Her er den mest trafikksikre kommunen

Her er den mest trafikksikre kommunen

Fredrikstad i Østfold er utnevnt til årets mest trafikksikre kommune.

Siden 2012 har myndigheter og organisasjoner gått sammen om å dele ut en årlig nasjonal trafikksikkerhetspris til en kommune som har utpekt seg (prisen ble riktignok delt i 2013), og prisvinneren for 2018 er nå offentliggjort.

‒ Fredrikstad er utnevnt til «Årets trafikksikkerhetskommune» 2018, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Det er altså Samferdselsdepartementet som deler ut prisen.

Som det ligger i navnet på prisen så går den altså til en kommune som har spesielt fokus på trafikksikkerhet. Vi kan trygt slå fast at det har Østfold-kommunen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Kommunen har gjennom en årrekke jobbet helhetlig og målrettet i sitt arbeid for bedre trafikksikkerhet. Kommunen er svært aktiv i holdningsskapende arbeid, og kan vise til redusert antall trafikkskader og personskadeulykker. Fra 2006 er det ikke registrert ulykker på skoleveiene i kommunen, slår statsråden fast.

Dette er faktisk andre gang i 2018 at Fredrikstad blir satt pris på grunnet godt sikringsarbeid i trafikken.

‒ Tidligere i år ble Fredrikstad godkjent som «Trafikksikker kommune» av Trygg Trafikk. Dette viser at Fredrikstad er et eksempel til etterfølgelse i det kommunale trafikksikkerhetsarbeidet, sier Solvik-Olsen.

Fredrikstad har forankret trafikksikkerhetsarbeid på flere nivåer, både i kommunedelplaner, reguleringsplaner, i trafikksikkerhetsplanen som rulleres hvert fjerde år og i årlige handlingsprogram.

I tillegg har skoler og barnehager også egne trafikksikkerhetsplaner, og disse omfatter både holdningsskapende og fysiske tiltak som evalueres årlig. Dette gir igjen overføringsverdi for andre.

Kommunen haker altså av de fleste boksene som gjør den til en trafikksikker plass, og bør være et eksempel for andre kommuner.

– Formålet med prisen er å fremme lokalt trafikksikkerhetsarbeid. Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, ønsker vi å løfte fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier samferdselsministeren.

Det er Statens vegvesen som administrerer prisen, og opplyser at de i år fikk inn 11 forslag til kandidater fra fylkeskommunene rundt i landet.

Juryen består av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon for transport.

Tidligere vinnere

2017 Kvinesdal kommune
2016 Ski kommune
2015 Alta kommune
2014 Bodø kommune
2013 Austrheim og Lindås
2012 Nøtterøy kommune

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker