Hjem / Nyheter / Her er de sikreste bilene i 2017

Her er de sikreste bilene i 2017

Sjekk hvilke biler som var fjorårets mest trafikksikre i seks forskjellige kategorier.

Euro NCAP tester de aller fleste bilene som kommer på markedet, og de aller fleste er meget trafikksikre. Men noen er selvsagt bedre enn andre, og den beste av de alle i 2017 ble en Volvo-SUV.

Annonse

Hele 70 forskjellige biler ble testet i fjor, men noen av disse var nytesting av oppgraderte tidligere modeller og noen ble i tillegg til standardversjonene også testet med ekstrautstyr.

Testene, som fra i år blir enda tøffere og fem stjerner henger enda høyere, er delt opp i fire hovedkategorier: voksenbeskyttelse, barnebeskyttelse, fotgjengerbeskyttelse og sikkerhetsutstyr (assistenter). Bilene kjøres deretter gjennom en rekke beinharde og knusende tester.

Stjernesystemet er satt opp slik at bilene scorer poeng i hver av de fire testkategoriene, og deretter regnes snittet. De beste oppnår fem stjerner, og det er også mulig å få null stjerner. Det kan du lese om i en av lenkene helt nederst.

Bilene fordeler seg utover seks forskjellige kategorier, ettersom for eksempel de store bilene i utgangspunktet er mer sikre enn de små og dermed ikke direkte sammenlignbare.

Men Euro NCAP har ikke bare kåret seks bilmodeller, men faktisk sju «best i klassen»-priser for 2017. Det var nemlig to vinnere i en av klassene.

Annonse

Så her er fjorårets mest sikre biler.

Luksusbil

Volkswagen Aerton har den aller beste scoren i fotgjengerbeskyttelse av samtlige biler i luksusklassen noensinne. Der fikk den en score på 85 prosent.

Aerton klarte også de andre kategoriene med bravur, og er rett og slett en sikker bil. 96 prosent i voksenbeskyttelse, 85 prosent i barnebeskyttelse og 82 prosent i sikkerhetsutstyr sier det meste.

Stor off-road

Volvo XC60 imponerte stort i NCAP, og matchet faktisk prestasjonene til storesøsteren XC90. Den oppnår nesten en perfekt poengsum med 98 prosent på beskyttelse av voksne i bilen, i tillegg til 95 prosent i kategorien sikkerhetsutstyr, 87 prosent i barnebeskyttelse og 76 prosent i fotgjengerbeskyttelse.

XC60 var fjorårets mest sikre bil uansett kategori.

Liten off-road

Nok en Volkswagen, denne gangen den mindre SUV’en T-Roc.

Også den utpeker seg på beskyttelse av voksne i bilen, hvor den scorer hele 96 prosent. Den følger opp med 87 prosent i barnebeskyttelse, 79 prosent i fotgjengerbeskyttelse og 71 prosent for sine sikkerhetsassistenter.

Supermini

Og så er hattricket i boks for Volkswagen. Norges-vennen Polo stikker nemlig av med diplomet i denne klassen.

I likhet med T-Roc oppnår den solide og imponerende 96 prosent i voksenbeskyttelse, mens barnebeskyttelse er på 85 prosent, den får 76 prosent på fotgjengerbeskyttelse og litt skuffende 59 prosent på utstyr.

Liten flerbruksbil

Her stikker Opel av med prisen. Crossland X oppnår ‒ som alle de andre vinnerne ‒ fem stjerner sammenlagt.

Den scorer best på beskyttelse av de inne i bilen, voksen får 85 prosent og barn 84 prosent. Det er dog litt dårligere stelt med de to andre kategoriene; 62 prosent på fotgjengerbeskyttelse og 57 prosent på sikkerhetsassistenter.

Likevel holdt det til å bli best i klassen.

Liten familiebil

Kanskje litt overraskende er det Subaru som stikker av med æren i denne kategorien med to priser.

Subaru XV er en solid bil når det kommer til sikkerhet, og scorer jevnt over høyt.

Voksen 94 prosent, barn 89 prosent, fotgjengere 84 prosent og assistenter 68 prosent.

Impreza kan også slå seg på brystet som den sikreste bilen i klassen sammen med XV. Den har den samme scoren som XV i voksenkategorien, barnekategorien og utstyrekategorien, men er to prosent dårligere i fotgjengerkategorien med en score på 82 prosent.

Så der har dere de sikreste bilene i 2017, og Volkswagen fortjener ekstra kred med sine tre priser og Volvo som kom med fjorårets aller sikreste bil uansett klasse.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *