Annonse
Hjem Nyheter Her dreper fart to unge menn

Her dreper fart to unge menn

En video viser hvordan to unge menn råkjører langs en vei før filmen plutselig går i svart. De to mennene har blitt en del av statistikken.

Tidlig en søndags morgen i Crowborough i England bestemte vennene Kyle Careford (20) og Michael Owen (21) seg for å ta en kjøretur. Det var flere grunner til at de ikke burde. De var begge påvirket av stoffer, og sjåføren Kyle hadde ikke førerkort. Bilen, en Renault Clio, var eid av Michael.

Videoen viser hvordan de to hører på musikk, flirer, og gir stadig mer gass. Speedometeret bikker over 90 mph (144 km/t), og de drar forbi både biler, fotgjengere og lyskryss.

– Slakk av, slakk av, hører vi Michael nærmest rope til Kyle mot slutten. Men det er for sent. Filmen går svart når de krasjer voldsomt inn i en kirkevegg.

Men det var for sent. Begge døde momentant av skadene. Mobiltelefonen til Michael som filmet det hele ble funnet ved et tre ved ulykkesstedet.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er foresatte av de to som har frigitt videoen, og politiet i Sussex har offentliggjort den. De håper den kan være forebyggende.

– Vi oppdrar våre barn til å lære riktig og galt. Vi guider dem og gir våre råd og håper de hører etter, men så snart de er voksne kan vi bare håpe de tar de riktige valgene, sier Michaels mor, Kat.

– Jeg vet ikke hvorfor guttene valgte å gjøre det de gjorde, men jeg skylder på dem begge for valgene den natten. Om dette stopper en person fra å gjøre samme tabbe, så har noe godt kommet ut av det å vise videoen. Jeg håper det vil gjøre inntrykk på unge personer, og at de ser at litt moro kan ha en slik ødeleggende konsekvens.

– Jeg vil at alle unge personer faktisk innser at du ikke er uovervinnelig, og hvor verdifullt livet ditt og andres er. Jeg vil at unge førere skal tenke på hvor mye ødeleggelser det påfører familier og andre som er glad i deg.

– Å se denne videoen var virkelige oppskakende, men jeg håper den kan bli brukt på en positiv måte ved å vise unge folk hva som kan skje med dem, sier Kat.

Kyles bror Zac sier følgende:

– Slike bilder eller noe lignende bør aldri bli tatt opp, og iallfall ikke sett. Men, tross smerten når den blir vist i media, vi som en familie håper og ber om at den kan nå minst en person der ute, ung eller gammel, så ingen noensinne må oppleve den utenkelige smerten ved å miste noen så nær og mye elsket.

– Kan vi nå vennligst la guttene hvile i fred?

Michaels daværende samboer sier følgende:

– Denne videoen er absolutt hjerteskjærende å se, men ga oss svarene vi trengte. Vi vet at mange kjører fort, men jeg håper at denne videoen vil vise folk at å kjøre slik kan ha ødeleggende konsekvenser og hvor kort livet kan være. Man ser ulykker på TV hele tiden, men man tenker aldri på at noe slikt kan skje din familie.

– Den Michael vi så i videoen er ikke den Michael vi kjente som en elskende og ansvarlig pappa. Arven Michael legger bak seg en skjønn datter som er 5 år gammel, hun må leve følgende av denne forferdelige situasjonen for alltid.

I Norge har 92 personer omkommet i trafikken så langt i år (ut september). I fjor døde 147 mennesker i trafikken.

Sjefinspektør Phil Nicholas hos Sussex berømmer familien for motet de har vist ved å publisere videoen.

– Som Kat og Zac så klart har kommunisert, om det å vise slike sjokkerende bilder kan resultere i at liv blir spart vil det være en verdifull arv av Michaels og Kyles tragiske død.

På slutten av videoen mens bildet er i svart hører vi en kvinnestemme som kommer til etter den voldsomme ulykken.

– Hører du meg? Hører du meg? Ambulansen er på vei, så hold ut.

Men det var for sent.

Forrige artikkelKlager du på køen?
Neste artikkelStadig mer teknologi

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker