Annonse
HjemNyheterHar Peugeot begynt med båter?

Har Peugeot begynt med båter?

Franske Peugeot slår følge med Aston Martin ut på det åpne hav og blir båtprodusent. Vel, en slags båtprodusent.

Aston Martin var ikke snauere enn at de designet en ubåt sammen med Triton, noe du kan lese mer om via en lenke helt nederst i denne saken.

Nå tar også Peugeot steget ut i det våte elementet sammen med den franske båtprodusenten Beneteau.

De har nemlig løftet førermiljøet fra deres SUV’er kalt Peugeot i-Cockpit inn i et båtkonsept kalt Sea Drive Concept.

Saken fortsetter under Annonsen

Resultatet blir dermed at førermiljøet i båten mest av alt minner om en bil, foruten at touchskjermen har vokst betraktelig. Den er nå på hele 17 tommer. Ellers ser «cockpiten» tilnærmet ut som en du kan finne i de nye Peugeotene ‒ spesielt de som har GT-merket.

Hele kontrollenheten er kalt Ship Control, og lar både skipperen og de som er om bord (via trådløs forbindelse) styre enheter som lys, klimaanlegg, navigasjon og stereoanlegget, tilpasse farten og sjekke batteriene.

Denne kontrollenheten kan dermed sammenlignes med de vi nå ser i de nye bilmodellene, hvor all informasjon samles på en skjerm. Systemet til Beneteau kobles altså sammen med Peugeots i-Cockpit, og sammen skal de vise hvordan framtidens båter kan føres.

‒ Da Peugeot kontaktet oss for et eventuelt samarbeid takket vi umiddelbart ja. Det er en stor glede å se disse to merkene, begge pionerer på sine egne felt, kombinere sine talenter til båtlivet, sier den administrerende direktøren i Beneteau, Luca Brancaleon.

Peugeot vil bruke i-Cockpit i flere nye modeller, men løsningen er allerede å finne i noen av modellene til 208, 2008 SUV, 308 og 3008 SUV, som har tredje generasjon i-Cockpit. Løsningen fokuserer på kompakte ratt, head-up display og en multifunksjonell touchskjerm.

Slik ser førermiljøet ut i en Peugeot, og da snakker vi om bil:

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse