Annonse
Hjem Nyheter Hanket inn ny design-pris

Hanket inn ny design-pris

Den supervakre konseptbilen Mazda Vision Coupé fortsetter sin triumfferd. Nå har den hanket inn nok en designpris.

Om du ikke har fått det med deg, Genève Motor Show pågår akkurat nå. Og der er det som kan krype og gå av viktige personer innen bilindustrien, og dermed er det også duket for diverse prisutdelinger.

En av disse er «Concept Car of the Year», årets konseptbil på norsk. Den prisen blir delt ut under tilstelningen «Car Design Night Genève», og det fokuseres selvfølgelig på design.

En jury på 18 personer har studert konseptbiler, og endte ikke overraskende opp med Mazda Vision Coupé som vinner.

Ikke overraskende fordi det samme skjedde under et motorshow i Paris i forrige måned, og da het prisen «Most Beautiful Concept Car of the Year».

Saken fortsetter under Annonsen

Så Vision Coupé har altså stukket av med to designpriser i løpet av en måned.

‒ Etter Paris-prisen er vi glade for at Vision Coupé igjen blir anerkjent med en global designpris. Det er virkelig en ære å ha denne modellen, som tar sikte på å uttrykke essensen av japansk estetikk, applaudert av noen av verdens beste bildesignere, sier Ikuo Maeda, Mazdas administrerende direktør med ansvar for design og merkevare.

‒ Kjernen i dette designkonseptet vil bli tydelig i neste generasjon Mazda-biler, den første lanseres i 2019, legger han til.

Vi vil altså se designkonseptet kommende modeller, og det lover jo bra. For den er virkelig en klassiker av en prototype.

Vision Coupé er bygget på 2. generasjons Kodo-design, og er inspirert av klassisk japansk estetikk, med enkle, men uttrykksfulle linjer. Den bygger videre på coupé-tradisjonen til Mazda, som strekker seg mange tiår tilbake.

Vi kan helt klart se de rene linjene på den relativt lange Vision Coupé.

Så hvor flott er designet? Vel, det er ikke noe annet enn å sjekke det ut.

Så her er den prisbelønte Mazda Vision Coupé.

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,773FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker