Annonse
Hjem Motorsport Hamilton med bedre kontrakt enn Ronaldo

Hamilton med bedre kontrakt enn Ronaldo

Mercedes-AMG Petronas Motorsport er regjerende verdensmester både for lag og fører i formel 1, og nå har de forlenget kontraktene med begge sine førere.

Det betyr at både britiske Lewis Hamilton og finske Valtteri Bottas blir å finne i det tyske mesterlaget også kommende sesong.

Det viktigste for Mercedes var å få knyttet den regjerende verdensmesteren til å en ny kontrakt, og Hamilton skal nå kjøre for det tyske laget ut 2020. Det betyr at briten vil legge minst åtte sesonger i Mercedes bak seg.

Hamilton kom til Mercedes i 2013, og har siden vunnet tre VM-titler og 44 løp. Det gjør han til den mest suksessrike «sølvpilen»-føreren noensinne.

På toppen av dette har Hamilton siden han debuterte i formel 1 i 2007 kun kjørt biler med Mercedes-motorer, og med 65 seire i karrieren er det kun Michael Schumacher (91) som har vunnet flere.

Saken fortsetter under Annonsen

Men Hamilton har en drøss med andre rekorden i formel 1. Sjekk bare dette:

Han har flest pole postions (76), høyest totalt poeng (2.773), flest løp med poeng (221), flest løp på rad med poeng (33), høyest poengsnitt (12,72), høyest prosent løp med poeng (83,03), flest pole med påfølgende seier (42), verdensmester raskest etter debuten (2. sesong, delt med Jacques Villeneuve), yngste som har ledet VM (22 år), høyeste plassering i debutsesongen (2. plass, delt med Jacques Villeneuve), vunnet på flest baner (26), vunnet flest forskjellige løp (23), flest podiumplasseringer i en sesong (17, delt med Schumacher og Vettel), flest seire i en sesong uten å bli verdensmester (10), flest podiumplassering på rad fra debuten (9), flest pole i debutsesongen (6), flest pole i forskjellige løp (24), flest pole på forskjellige baner (27), flest løp på rad i ledelse i minst én runde (18) og den eneste som har vunnet løp hver sesong.

Så det er ikke småtterier Lewis Hamilton har utrettet, og han er utvilsomt en viktig mann for Mercedes.

‒ Denne kontrakten har i prinsippet vært klar siden jeg og Toto satt oss ned i vinter, så det er godt å få signert papirene, sier Hamilton.

‒ Jeg har vært en del av racingfamilien til Mercedes i 20 år, og jeg har aldri vært lykkeligere enn nå.

Og det er kanskje ikke så rart. BBC rapporterer nemlig at grunnlønnen starter på 321 millioner kroner i året, men han kan dra inn hele 420 millioner kroner om alle bonusene slår inn. Verken Hamilton eller Mercedes har offentliggjort noen tall.

Det er i så fall mer enn det Cristiano Ronaldo håver inn med sin nye kontrakt i Juventus, hvor han ifølge rapporter skal tjene 287 millioner kroner i året. Det er tjener Lionel Messi i Barcelona.

Toto Wolff er også fornøyd å ha Hamilton i stallen ytterligere to sesonger.

‒ Selv om vi ting har vært klart siden i vinter har det vært mye spekulasjoner rundt hele prosessen, så det er godt å få det unna og kunne annonsere dette, sier sjefen.

Valtteri Bottas kan på ingen måte sammenlignes med Hamilton, men den finske føreren har i det minste tre seire å se tilbake på i Mercedes. Han kom til laget i 2017, og hjalp Mercedes til å vinne lagtittelen i fjor. Mercedes mener han har gjort store framskritt i år, og belønner han med en kontrakt ut neste sesong. Det er også en opsjon på nok en sesong.

‒ Det er gode nyheter at jeg skal kjøre for Mercedes i 2019, og det er veldig morsomt å kunne annonsere det her på Hockenheim, ikke bare hjem for Mercedes, men også plassen der jeg tok min første seier i singelseter racerbil i 2007, sier den finske føreren.

Det er ikke kjent hva Bottas tjener, men at det er flere titalls millioner kroner i året er hevet over enhver tvil.

Tyske Sebastian Vettel hos Ferrari leder årets formel 1 med sine 171 poeng, mens Hamilton er andremann med 163 poeng. Bottas er femtemann med 104 poeng.

I fabrikksmesterskapet har Ferrari tatt 287 poeng, mens Mercedes på andreplass står med 267 poeng.

Det er kjørt ti VM-runder, og til helgens avvikles Tysklands Grand Prix på Hockenheim.

Tyske Vettel tok seieren på Hamiltons hjemmebane på Silverstone for to uker siden, så da er det kanskje på sin plass at briten slår tilbake på tyskerens hjemmebane nå?

Det kjøres kvalifisering lørdag, mens løpet starter søndag klokken 15:10.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker