Hjem Nyheter Golf snart klar med verstingmodell

Golf snart klar med verstingmodell

Onsdag viser Volkswagen fram en 290-hesters Golf GTI TCR. Bilen blir tilgjengelig mot slutten av året.

Si Golf GTI til unge førere og de vil sikkert nikke anerkjennende. For dette har vært drømmebilen for mange unge førere helt siden den aller første GTI-modellen kom i 1976. Den gang med forhjulstrekk og 110 hestekrefter.

Mange har også realisert drømmen om en Golf GTI. Faktisk ganske så mange, viser det seg. Til nå er det solgt hele 2,2 millioner Golf GTI på verdensbasis, så den er høyt oppe på listen over de mestselgende bilmodellene i historien.

Hver generasjon Golf har etter den spede starten i 1976 også fått sin GTI-variant, og vi er nå oppe i den sjuende generasjonen av Golf.

De som følger spesielt godt med vet også at GTI TCR-varianten er racingversjonen. Den som blir kjørt rundt på forskjellige baner, og brukt kun til motorsport. Den er altså ikke interessant for den vanlige bilisten.

Saken fortsetter under Annonsen

Den versjonen er blant annet utstyrt med en motor på 350 hestekrefter.

Men nå slår Volkswagen til med en gatelovlig TCR-versjon, som altså får 290 hestekrefter og en toppfart på 264 km/t (versjon uten sperre). Volkswagen sier at den gatelovlige spesialversjonen da får omtrent den samme toppfarten som racingmodellen, så her kommer de med en skikkelig fartsmaskin.

Alle hestene er tilgjengelig om turtallet ligger mellom 5.000 og 6.800 omdreinger, mens dreiemomentet ligger på 370 Nm på rundt 1.600 omdreininger.

TCR-versjonen får ikke overraskende en 7-trinns dobbel-clutch DSG-girkasse, så giringen bør ikke sinke denne noe særlig.

9. mai arrangeres årets store GTI-treff i den østerrikske byen Wörthersee. I fjor fant 7.300 GTI-biler veien, og til sammen trakk treffet hele 125.000 nysgjerrige tilskuere. Og under årets treff vil altså Volkswagen vise fram den nye toppmodellen blant GTI-bilene.

Den kommer sikkert til å bli populær. For Volkswagen gjorde noe veldig smart da de gikk bort fra den opprinnelige strategien rundt Golf GTI.

Meningen var nemlig å sette sluttstrek på 5.000 GTI’er. For mange siklet på den til at det var forsvarlig, så de skrotet planen.

Og de har nå solgt 4.400 ganger flere GTI-modeller enn det, så det er åpenbart mange som fortsatt drømmer om en Volkswagen Golf GTI. Noen ting endrer seg aldri.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse