Annonse
Hjem Nyheter Godkjente PIMP som skilt

Godkjente PIMP som skilt

Lurer du på hvor personene som sikret seg bilskiltene VIF, ARSENAL, ELVIS, KJEKKEN eller MRTESLA er fra? Eventuelt PIMP? Sjekk listen.

Det store trykket rundt personlige skilt er over. Statens vegvesen opplevde et rush av søknader da de åpnet for søknader 15. juni.

Brorparten av de til nå 16.787 kom de første uken, og i september har det kun kommet 916 søknader.

Behandlingstiden føk selvfølgelig til værs grunnet den enorme pågangen, men køen blir sakte men sikkert kortere.

‒ Vi vet at mange venter spent på om søknaden går gjennom. Siden dette er en ny ordning fikk vi veldig mange søknader på en gang da personlige bilskilt ble lansert. Nå arbeider vi oss fortløpende gjennom bunkene, sier Brit Tove Daljord ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Statens vegvesen.

Saken fortsetter under Annonsen

De har nå passert 10.000 ferdig behandlede søknader, og av disse er 7.283 innvilget.

Om iveren etter å få personlige skilt er stor, er det åpenbart ikke like gøy å betale for disse. Det koster 9.000 kroner, og kun 2.409 har betalt. Søkeren har 30 dager på å betale for skiltet. Etter det blir tegnkombinasjonen frigitt.

‒ Av de som er betalt er 1.720 skilt knyttet til et kjøretøy. 2.166 søknader er enten trukket av søkeren selv eller avslått fordi den ikke fyller kravene som vi stiller, for eksempel at det ikke skal være støtende, opplyser Daljord.

De 16.787 søknadene er fordelt på 9.987 unike søkere, og flere har altså søkt på flere kombinasjoner.

Alle som er over 18 år og som er eneeier på person, vare-, lastebil og buss kan søke om personlige skilt.

Og nei, du får ikke skiltene i mindre størrelse. Skiltene har en fast størrelse på 52 x 11 centimeter både foran og bak.

Så hvilke kombinasjoner har folket fått? Vel, vi nevnte jo det kanskje ikke helt greie PIMP i tittelen. De som er noenlunde greie i engelsk vet at det har noe å gjøre med kjøp og salg av visse tjenester. «Halliken» hører for øvrig hjemme i Eidsvoll, om det var noen som lurte.

Følg gjerne bil24.no på Facebook

Lyst på et personlig skilt? Her kan du sjekke om bilskiltet er ledig.

Les mer om personlige skilt hos Statens vegvesen.

Så hvilke andre har vi. Jo, her er hele listen fordelt geografisk. Se om din favoritt er tatt eller om du finner noen morsomme.

Personlig bilskilt pr fylke og kommune 250917

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker