Annonse
HjemElbilerGode Tesla-nyheter for nordmenn

Gode Tesla-nyheter for nordmenn

Tesla har som kjent slitt med produksjonen av Model 3, men tempoet øker stadig. Og nå åpner de for bestilling av versjonen med to motorer og trekk på alle hjulene.

Uansett hva man måtte mene om Tesla, så finnes det knapt en sjef i verden som har så mange jern i ilden som Elon Musk.

I forrige uke sendte han nok en rakett opp i rommet, denne gang en helt ny generasjon av Falcon 9 fra selskapet SpaceX med en satellitt fra Bangladesh om bord. Alt gikk etter planen.

På samme dag publiserte han også en video på Instagram som viser en av tunellene under Los Angeles som skal frakte gående og syklende, og han skrev at The Boring Company snart har fått gjennomslag på sin første underjordiske tunell.

Saken fortsetter under Annonsen

I samme slengen annonserte han på Twitter at han skal starte en godteributikk. Jepp, godteri. Han har tidligere tatt til Twitter for å selge både flammekastere og capser, så det er ingen grunn til å tro at Musk ikke vil gjennomføre godteri-stuntet også.

Tesla lager også batteriparker, og de har blant annet levert gedigne løsninger til både Puerto Rico og Australia for å løse lokale strømkriser, i tillegg til at de også produserer solcelletak til det private markedet.

Men det viktigste for folk flest er bilene.

Tesla produserer for tiden Model X, Model S og Model 3, og planlegger både en lastebil, en sportsbil, en ny SUV og en pick-up i tiden som kommer.

Så tempoet er høyt hos Musk, men har vært ganske så labert når det kommer til produksjonen av Model 3.

I forrige uke fant han også tid til å legge fram kvartalsresultater for Tesla, og dermed også en oppdatering rundt Model 3.

Situasjonen er slik:

Mens de bikket 5.000 biler i januar, brøt de 10.000 Model 3 i april og 15.000 i mai. Altså 5.000 den siste måneden.

De nærmer seg med stormskritt 2.500 Model 3 i uka, og når de dobler dette tallet skal de også starte opp med produksjonen av Model 3 med to elektriske motorer.

Per i dag viser Bloombergs Model 3-tracker at det er produsert knapt 26.000 Model 3 så langt, så det går stadig raskere.

På Twitter kastet også Musk litt mer lys over AWD-versjonen (trekk på alle fire hjulene), og sier at de åpner for bestillinger nå og at den kommer i produksjon i juli:

Det er gode nyheter for nordmenn, som i store av året kjører på glatt og vanskelig underlag. Merk at «performance» også er en versjon med AWD.

Men det var ikke det eneste Musk bekreftet på Twitter sist fredag.

Han svarte også en person som lurte på hva som skjer med den nye Roadster, bilen som skal akselerere fra 0-100 km/t på under to sekunder. Mer eksakt 1,9 sekunder, akkurat som Petter Solbergs 600-hesters Polo R WRX gjør.

Musk sier at det skal være mulig å testkjøre Roadster mot slutten av neste år:

Tesla har også bekreftet at de jobber med Model Y, en kompakt SUV-modell på linje med Model 3. Altså billigversjonen av Model X, akkurat som Model 3 er billigversjonen av Model S.

Produksjonen av Model Y skal etter planen starte opp i november 2019, så det vil ta noe tid før denne eventuelt havner på norske veier.

I tillegg holder de på å bygge Tesla Semi, og Musk har også sagt at de vil komme med en pick-up-modell i framtiden.

Slik ser Semi ut:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse