Annonse
Hjem Elbiler Glad for at Tesla-skatten droppes

Glad for at Tesla-skatten droppes

Etter lange forhandlinger kunne regjeringen legge fram det nye statsbudsjettet for 2018 onsdag. Og der er den mye omtalte «Tesla-skatten» fjernet.

Det ble rabalder da finansdepartementet foreslo at elbilene med vekt over to tonn skal betale engangsavgift, noe som blant annet gikk hardt utover Tesla Model X.

Forslaget sa at biler på 2.250 kilo skal betale 35.900 kroner i avgift, mens biler på 2.500 kilo skal betale 82.800 kroner i engangsavgift. Model X kan avhengig av modellvarianten kan veie opp mot 2.500 kilo.

Onsdag kunne endelig partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF legge fram budsjettet, og der er forslaget sløyfet.

Det er NAF svært godt fornøyd med.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi er glade for at de har rettet opp fadesen og tenkt forutsigbarhet for forbrukerne, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Forliket gjør bilpolitikken forutsigbar, ifølge organisasjonen.

‒ Forutsigbarhet er avgjørende for at folk skal tørre å planlegge for nullutslippsbiler. Det er avgjørende nå når familie-elbilene kommer, sier hun.

NAF sier at de kommende elbilmodellene vil ha lengre rekkevidde, noe som også betyr større batteripakker og høyere vekt. Dermed ville flere av disse blitt rammet av den nye avgiften. Kort rekkevidde er det som bremser salget av elbiler på landet.

‒ Nå har KrF og Venstre fjernet denne usikkerheten og leverer på det folk faktisk forventer skal være norsk elbilpoltikk fremover, mener Inger Elisabeth Sagedal.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker