Annonse
Hjem Nyheter Gjenkjennelig SUV fra Kina

Gjenkjennelig SUV fra Kina

Når du ser tegningen av denne bilen ville du kanskje trodd at det var en Jaguar. Men det er det faktisk ikke.

Jaguar har vært smart nok til å utnytte designet til SUV’en F-Pace, og tilbyr nå også en mindre variant som heter E-Pace. Og i 2018 kommer den tredje i familien, elbilvarianten I-Pace.

Fellestrekkene for de tre er at de har et lignende design, selvsagt med noen forskjeller. Men man ser at det er en Pace-bil.

Men det kan bli litt trøblete når kinesiske Chery kommer med sin SUV. Vi skal ikke hevde at den er en kopi av noen, men den har klare likhetstrekk med alle tre. Og det er kanskje en grunn til det, foruten at de tre Jaguar-modellene er smekre.

Chery er ukjente i Norge, som de fleste andre kinesiske merkene. Men de har holdt det gående siden 1997, og er statseid. De har en slags hybridstrategi som innebærer både salg i det enorme hjemmemarkedet og eksport, noe de fleste kinesiske bilprodusentene ikke bryr seg så veldig om.

Saken fortsetter under Annonsen

De har da også eksportert flest biler fra Kina alle de 14 siste årene, og totalt er 1,2 millioner biler solgt ut av landet. I fjor var det totale salget på rundt 700.000 biler, av disse 100.000 utenfor Kina.

Og nå kommer vi til sakens kjerne. Chery samarbeider med flere, og har sammen med Land Rover et selskap som heter «Chery Jaguar Land Rover» (ja, ikke særlig kreativt). Ettersom Chery er statseid var dette en enkel vei inn for Land Rover, som nå produsere biler i Kina.

Den første modellen produsert av dette felles selskapet var Range Rover Evoque, og den andre var Land Rover Discovery Sport. Fabrikken produserer også en Jaguar XFL kun til det kinesiske markedet.

De to førstnevnte vil komme med nye motorer i 2018, men kan få en uventet rival.

Chery vil under Frankfurt Motor Show vise fram en ny SUV som ingen vet navnet på. Og man trenger neppe å ha gått fem år på designerskole for å se likhetstrekkene mellom den og «Pace»-bilene sett fra siden. Den er ikke helt lik noen av de tre, men har trekk som ligner fra alle tre.

Her har vi satt sammen et bilde av de fire, så kan du jo gjøre opp din egen mening.

Fra toppen Chery, I-Pace, E-Pace og nederst F-Pace. (Foto: Chery/Jaguar)
Fra toppen Chery, I-Pace, E-Pace og nederst F-Pace. (Foto: Chery/Jaguar)

Nå skal det også være sagt at de moderne bilene stadig mer ligner på hverandre, og det kan være svært vanskelig å se forskjelllen på enkelte. Spesielt SUV’ene har en tendens til å være inspirert av hverandre. Så dette er langt fra et unikt eksempel.

Den største forskjellen er nok en mer aggresiv front hos Chery, samt at designlinjene er hakket hardere spesielt sammenlignet med E- og I-Pace.

Vi har ikke fått sammenlignet bak og foran.

Cherys SUV skal være spydspissen i selskapets europeiske satsing i årene som kommer, og er ifølge dem selv en «høy-kvalitets» SUV. Chery har også en egen designserie som heter «Life in Motion», og utseende skal ifølge produsenten var inspirert av dette.

Det er sjefdesigner James Hope som står bak «Life in Motion», og om du gjetter at han har bakgrunn fra Land Rover tar du faktisk feil. Men han har tidligere jobbet både hos Ford, DaimlerChrysler og GM Europa i Tyskland, så den kanadiske designeren vet helt klart om trender.

Den kinesiske produsenten har virkelig gardert seg når de nå kommer med denne modellen. Den kommer faktisk både som hybrid, plug-in hybrid og elbil, og skal ha den moderne teknologien alle seriøse bilprodusenter nå putter inn i sine modeller. Det vil si autonome egenskaper og en drøss med førerassistenter.

Chery vil også vise fram en konseptmodell av en Tiggo Coupé i Frankfurt, som har en elektrisk drivlinje med en rekkevidde på 500 kilometer.

Med på den europeiske satsingen kommer også de nyeste modellene av Tiggo, både den lille Tiggo 5X og den litt større SUV-varianten Tiggo 7X.

De pacer altså på!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker