Annonse
Hjem Nyheter Gikk fra 7,5 millioner til 21 millioner på timer

Gikk fra 7,5 millioner til 21 millioner på timer

Dette er garantert tidens prishopp. McLarens nye superbil kalt Senna ble vist fram sist søndag. Den kostet da 7,5 millioner kroner. Det var bare et problem.

I dagens marked er det en relativt trygg øvelse å lage superbiler. Disse lages normalt i få utgaver, og som vi vet kryr det av rike folk rundt i verden. Så de blir altså utsolgt på kort tid.

McLaren er i en klasse for seg selv. For sjekk dette.

Da de presenterte den nye McLaren Senna søndag ble det klart at de kom til å lage 500 slike. Et ganske stort antall når vi vet at mange ligger på under 50 biler. Men, for det er et men, McLaren opplyste i samme slengen at de allerede var utsolgt.

De hadde altså solgt alle bilene de skulle selge, og reservert resten for ulike formål.

Saken fortsetter under Annonsen

Men de hadde lagt inn en ørliten finte. For timer senere arrangerte de en auksjon under et privat arrangement for McLaren-eiere og andre partnere, og bilen som gikk under hammeren var den aller siste McLaren Senna som var mulig å kjøpe ny. Dette visste ingen av gjestene om.

Ettersom superbilen er en hyllest til formel 1-føreren Ayrton Senna som omkom på racerbanen var det hele planlagt. De skulle gi summen til instituttet Ayrton Senna, som sørger for å gi utdanning til nærmere to millioner underpriviligerte barn og ungdom.

Auksjonarius Max Girardo måtte holde tunga rett i munnen, før her fløy millionene.
Auksjonarius Max Girardo måtte holde tunga rett i munnen, før her fløy millionene.

McLaren hadde åpenbart truffet på gjestelista, for budene haglet inn. «Alle» ville åpenbart ha fatt i dette «villdyret», og auksjonarius Max Girardo måtte virkelig holde seg på tærne. Det stoppet ikke før det siste budet på 2 millioner pund falt, og dermed skjønte vel de aller rikeste også at dette begynte å bli tullete.

En bil som på morgenen kostet 7,5 millioner kroner, endte altså opp å koste rundt tre ganger så mye bare timer senere.

Men det var altså til en god sak.

Viviane Senna da Silva Lalli- og Bruno Senna foran McLaren Senna.
Viviane Senna da Silva Lalli og Bruno Senna foran McLaren Senna.

‒ Å få inn en slik sum til instituttet Ayrton Senna er et vidunderlig resultat av vårt samarbeid med McLaren Automotive, sa Viviane Senna da Silva Lalli, Ayrtons søster og mora til racingføreren Bruno Senna.

‒ Vi har et langt samarbeid med McLaren, og da det ble snakk om å lage en ny modell i den ultimate serien med Ayrtons navn var vi umiddelbart interessert. Nå som bilen er offentliggjort, kan vi åpent si hvor glade vi er for å ha vært med på prosjektet, la hun til.

Senna er den siste av mange nye modeller fra McLaren de siste årene. Skal du huske alle disse må du pugge:

12C kom i 2011, McLaren P1 i 2013, 650S både som Coupé og Spider i 2014, 675LT Coupé, McLaren P1 GTR og 570S Coupé og 540C Coupé i sport serien og til slutt 675LT Spider i 2015, 570GT, 570S GT4 og 570S Sprint i 2016.

Rart at de i det hele tatt har hatt tid til å lage superbilen Senna.

Den spinnville bilen kan du lese mer om i en av lenkene under.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker