Annonse
HjemNyheterFull mann sa autopiloten kjørte bilen

Full mann sa autopiloten kjørte bilen

En svært full Tesla-eier hadde forklaringen klar da han sovnet bak rattet midt i en trafikkert bruovergang i San Fransisco. «Jeg kjørte ikke. Det var bilens autopilot».

Det var torsdag kveld det ganske så oppsiktsvekkende skjedde på Bay Bridge i den amerikanske storbyen. Ifølge politiet i California hadde mannen sovnet bak rattet på bilen midt på brua klokken 17:30, og da han ble vekket bare minutter senere forsikret han betjentene om at bilen sto på autopilot.

Mannen skal ha hatt over to ganger lovlig mengder alkohol i blodet, og det er han ‒ ikke den navnløse autopiloten ‒ som nå er siktet for kjøring i påvirket påstand. Politiet ser dog litt humoristisk på det hele, og slår fast av bilen ble tauet bort og ikke kjørte av seg selv til inntauingstomten.

Saken fortsetter under Annonsen

Tesla har for lengst utviklet en autopilot som lar bilen mer eller mindre kjøre av seg selv. Men førere som benyttet denne funksjonen da den kom la ut flere videoer på sosiale medier hvor de filmet seg selv i baksetet mens bilene kjørte av gårde, og Tesla valgte raskt å redusere muligheten for selvkjøring.

Fortsatt kan Teslaer kjøre av seg selv på forskjellige nivåer, men det skal sitte en person i førersetet som bør ha hendene på rattet.

Det sier seg selv at dagens selvkjørende biler skal ha en årvåken og våken fører bak rattet, selv om mannen torsdag kveld mente noe helt annet.

Alle de store i bilindustrien utvikler for tiden selvkjørende biler, som går fra en skala fra 1 til 5 på det autonome nivået.

Her er en video fra 2016 som viser hva Tesla kan:

Nivå 5 er fullstendig automatisert uavhengig av forholdene, og skal altså fungere like godt i en snøstorm som midt på sommeren.

De fleste satser for tiden på nivå 3 og 4, som lar bilen gjøre mange av oppgavene selv.

Men du har fortsatt ansvaret. Bare spør politiet i California.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse