Annonse
Hjem Elbiler Framtidens M-modell

Framtidens M-modell

BMW gløtter inn i framtiden, og der går det unna.

«Ease» og «boost». Det er de selvforklarende stikkordene rundt de to nye framtidskonseptene til BMW ‒ Vision iNext og Vision M Next Vision.

Ease gjør ting enkelt for de på innsiden, for dette er teknologi som selv tar hånd om kjøringen. Kupéen blir dermed omgjort til en slags stue på fire hjul, hvor passasjerene kan slappe av og bli underholdt mens bilen frakter dem fra A til B.

Boost gir ekstra krefter, og dette kommer selvsagt ekstra godt til syne i M-versjonen til BMW’s to kommende framtidsvisjoner.

Denne er den sportslige versjonen av de to Vision-konseptene, og designet er ifølge produsenten selv inspirert av både ikonet BMW Turbo og BMW i8.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er faktisk en hybrid, og har en ren elektrisk rekkevidde på 100 kilometer.

Under panseret befinner det seg en 4-sylindret motor, og ved hjelp av elmotorer på begge akslingene yter den 600 hestekrefter med en toppfart på 300 km/t.

Ved å trykke på en boost-knapp frigis alle kreftene, og sender den elektrifiserte bilen opp til 100 km/t på lynraske 3 sekunder.

I god BMW-ånd kan også denne firehjulstrukne bilen kjøres kun som bakhjulstrekk, slik at det også er mulig å sladde rundt på en bane med hylende bakdekk.

Her er en video som viser M-konseptet:

Vision-bilene skal altså gi en pekepinn på hva BMW kommer med i framtiden, og der kan vi forvente oss en drøss av nye BMW-modeller.

Allerede innen utgangen av 2023 skal de ha kommet med et heseblesende antall elektrifiserte modeller.

– Vi vil tilby 25 elektrifiserte biler allerede i 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt. Vi forventer å se en bratt vekstkurve mot 2025, hvor salget av våre elektrifiserte biler forventes å øke i gjennomsnitt 30 prosent hvert år, sier Harald Krüger, styreleder i BMW AG.

Og det er ikke bare bilene som nå blir elektriske, for BMW har også vist fram en ny motorsykkel som har fått erstattet boxemotoren med en elmotor.

Her er BMW Motorrad Vision DC Roadster sammen med Vision M Next Vision:

Det er bokstavelig talt mer spenning i lufta allerede neste år, for da introduserer BMW 5. generasjon elektrisk drivlinje. Utviklingen av denne har selvsagt pågått en stund allerede, og blant bilene som er testet er en 5-serie med tre nye elektromotorer og en total effekt på 530 kW/720 hk.

Dette gjøre at den når 100 km/t på under 3 sekunder, og lignende elmotorer og batteripakker blir altså å finne i kommende BMW-modeller.

En slik elektrisk satsing gjør også at BMW må spre produksjonen rundt i verden. Elbilen i3 produseres som mange vet i tyske i Leipzig, mens kommende elektriske Mini skal lages i Oxford. I 2020 starter produksjonen av BMW iX3 i kinesiske Shenyang, og i 2021 innledes produksjonen av BMW iNext i tyske Dingolfing og BMW i4 i München.

Produsenten tar også høyde for framtidige kjøresoner kun for nullutslippsbiler via geofencing, og skal utstyre alle nye hybridmodeller med en teknologi kalt «eDrive Zones». Dette innebærer at hybridene automatisk går over til ren eldrift når de kommer inn i områder kun for nullutslippsbiler, for eksempel sentralt i større byer.

BMW presenterer også en rekke nye modeller under en pågående NextGen-messe, og blant nyhetene kan BMW 1-serie, BMW X1, BMW 3-serie Touring, BMW 8-serie Gran Coupe, BMW M8 Coupé og BMW M8 Cabriolet nevnes.

Her er flere bilder av M-konseptet:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker