Annonse
Hjem Nyheter Fortsatt lavt antall dødsulykker

Fortsatt lavt antall dødsulykker

Selv om alle fylkene nå har opplevd dødsulykker på veiene er det totale antallet fortsatt på rekordlavt nivå.

I november ble også Aust-Agder en del av statistikken rundt dødsulykker i trafikken, og det har nå omkommet personer i forbindelse med trafikken i alle fylkene.

I november endte antall omkomne på 11, noe som er seks flere enn november i fjor. Sju av disse var bilførere, to var fotgjengere, en var bilpassasjer og en var syklist.

Til sammen i årets 11 måneder har 93 mistet livet, noe som er en kraftig nedgang fra samme periode i 2016 da 127 personer hadde mistet livet.

Det er to fylker som topper statistikken med 11 omkomne hver, Akershus og Hordaland. Østfold er sammen med Aust-Agder de to på den andre enden av skalaen med en hver. Aust-Agder var også det fylket som hadde færreste dødsulykker i 2016 da to personer omkom i trafikken.

Saken fortsetter under Annonsen

Vi er nå inne i desember, som er den mørkeste måneden i tillegg til lumske og vekslende kjøreforhold og et julestress som fort kan gjøre førere ukonsentrerte. I fjor mistet åtte personer livet i desember-trafikken, mens 10 omkom i desember 2015.

‒ Ikke ta stresset med deg inn i trafikken. Det kan i verste fall føre til ulykker. Senk pulsen og fokuser på kjøringen. En ulykkesfri adventstid er viktigere enn sparte sekunder, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Norge er fortsatt det sikreste landet i Europa, og vi må helt tilbake til 1947 for å finne like få trafikkdrepte. Den gang omkom 94 personer i løpet av hele året. Vi er altså nå på 93.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker