Annonse
Hjem Nyheter Første XC40 ferdigmontert

Første XC40 ferdigmontert

Volvo nådde en ny milepæl onsdag. Den aller første XC40 som skal leveres til en kunde er nemlig ferdig.

Svenskene trår dermed inn i et svært interessant marked, nemlig små SUV’er. Dette markedet er det som vokser hurtigst for tiden. Og det står heller ikke på interessen rundt den helt nye XC40.

For allerede nå opplyser Volvo at over 13.000 kunder har bestilt den, og de første blir levert om et par måneder.

Bilene settes sammen i Volvos fabrikk i Gent, Belgia, og bygges på bilprodusentens nye småbilplattform kalt Compact Modular Architecture (CMA). Denne skal alle modellene i 40-serien bruke.

På plass i Gent når den aller første bilen rulles ut av samlebåndet er den belgiske statsministeren Charles Michel og selvsagt Volvo-sjefen Håkan Samulesson.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Det er en stolt dag for Gent, selskapet og alle som jobber her, sier Samuelsson.

‒ Folkene våre har hatt lange dager og lagt ned mange timer på å forberede fabrikken for produksjonen av den nye XC40, og de har gjort en flott jobb. XC40 representerer en lys framtid for Gent og Volvo Cars.

Volvo har investert tungt i fabrikken i flere år for å gjøre den til et nav for CMA-plattformen, inkludert å utvide den med 8.000 kvadratmeter.

Til tross for at mye av jobben fortsatt blir gjort manuelt, er det roboter som regjerer. De har montert 363 nye robotoer i fabrikken, en av de har til og med fått navnet «Beistet» av de ansatte. Denne unike og den åpenbart svære roboten brukes til å løfte deler av bilkroppen til et transportbånd nær anleggets tak.

Gent-fabrikken er sammen med fabrikken i Torslanda de to Volvo har i Europa, og har vært i bruk siden 1965. Nylig rullet den aller siste førstegenerasjons XC60 produsert der ut av dørene, men de skal fortsatt produsere V40, S60 og V60 i Gent.

Volvo har også to fabrikker i Kina, hvor hovedeierne Geely holder til, samt at de bygger en ny fabrikk i South Carolina i USA som skal stå ferdig over neste sommer. Da vil det totale antallet være oppe i fem.

Volvo har tidligere sagt at de vil elektrifisere alle modellene innen utgangen av 2019.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker