Annonse
Hjem Motorsport Første test av rally-Polo gjennomført

Første test av rally-Polo gjennomført

Henning Solbergs stesønn Pontus Tidemand har gjennomført de første testene av Polo GTI R5 sammen med Dieter Depping.

Volkswagen har for vane å lage motorsport-varianter av noen av modellene som selges til kunder. De gjorde det med Golf GTI som heter TCR, og er ment for asfaltracing.

Og etter den vanvittige suksessen til Petter Solbergs team i rallycross-VM, PSRX Volkswagen Sweden, er det ikke noe rart at de gjør det med Polo også.

Polo’en vil følge FIAs R5-reglement, og vil dermed kunne konkurrere i for eksempel WRC 2-klassen.

Verdensmester i nettopp den klassen er Pontus Tidemand, Henning Solbergs svenske stesønn. Han har gjennomført en tredagers test på både asfalt og grus i franske Fontjoncouse, og var ifølge Volkswagen vellykket.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ En suksessfull første test er et godt tegn og motiverende, sier sjef for Volkswagen Motorsport, Sven Smeets.

‒ Etter mange timer bak datamaskinen kunne endelig Polo GTI R5 vise hva den er god for på veien, og vi har fått verdifull informasjon.

Grunnmodellen er sjette og foreløpig siste generasjon av Polo, og under panseret finner vi en motor på 270 hestekrefter.

Volkswagen trakk seg ut av rally-VM etter 2016-sesongen, noe som blant annet medførte at Andreas Mikkelsen mistet sin arbeidsgiver. Volkswagen sier at de har brukt erfaringer fra den forrige satsingen i utviklingen av Polo’en, men det er ikke snakk om et comeback for bilprodusenten. Den produseres for salg.

Bilen som utvikles og skal være leveringsklar i siste halvdel av 2018 kan ikke sammenliknes med Petter Solbergs «monster» på rundt 600 hestekrefter i World RX-sirkuset. Den er kalt Volkswagen Polo GTI WRX Supercar, og er til dels hjemmesnekret av teamet til Petter og Johan Kristoffersson.

Bilene deres har faktisk imponert så mye at den er blant kandidatene til «årets racingbil». Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men kun de ypperste bilene blir nominert. Bare sjekk denne listen som Solberg og co. er i gruppe med:

Formel 1-bilen til Mercedes, formel 1-bilen til Renault, formel 1-bilen til Ferrari, formel 1-bilen til Red Bull pluss en Porsche 919 Hybrid som blant annet vant Le Mans. Og altså den lille Polo’en.

Rallybilen til Volkswagen blir tilbudt både profesjonelle team og førere som vil kjøre nasjonale og internasjonale løp.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,777FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker