Annonse
HjemElbilerFørste last med Kia EV6 på plass

Første last med Kia EV6 på plass

Kia Norge har en særdeles god nyhet til EV6-kundene. Den første lasten med biler har nå nådd kongeriket.

Det har gått særdeles fort med Kias aller første rene elbilmodell.

Første gang merket viste fram bilen var nemlig tilbake i mars, og dermed var den første titten på denne planlagt til det som skulle vært Genève Motor Show.

Siden har det gått slag i slag, både med verdenspremiere, Norges-besøk og selvsagt mer spesifikke detaljer og spesifikasjoner.

Den siste nyheten kom i september, hvor det ble klart at innstegsprisen senkes med en ny versjon med et batteri på 58 kWh og litt mindre utstyr. Dermed starter bilen på 419.900 kroner.

Saken fortsetter under Annonsen

Kia EV6 er basert på den dedikerte elbil-plattformen kalt E-GMP i likhet med Ioniq 5, og følger nå i hjulsporene til Hyundais nye elbil som rullet i land i Norge i mai.

For knappe sju måneder etter at Kia viste den fram for første gang er den første lasten på plass, og går alt etter planen kan de første kundene sette seg i sin nye EV6 i slutten av oktober.

‒ Endelig er de første bilene i Norge. Dette er en merkedag for oss og Bertel O. Steen. Jeg måtte selv dra til havna i dag for å oppleve dette. EV6 er en bil som virkelig vil vise hva framtidens biler fra Kia vil være. Her er det bare å glede seg, sier administrerende direktør i Kia Norge, Irene Solstad.

EV6 er den første bilen i en helt ny elbilserie fra Kia som skal hete EV, og det er planlagt sju slike modeller.

‒ Vi har store forventninger til denne bilen og interessen er stor. Når bilen nå kommer til forhandlerne føler vi oss trygge på at det vil blir solgt godt med biler framover, sier Solstad.

Kia som allerede har elbilene e-Niro og e-Soul på markedet har tatt elbilsatsingen på ytterste alvor, og EV6 kan blant annet skilte med en ladehastighet helt opp mot 239 kW og en rekkevidde på 528 kilometer.

Den er også godkjent for hengerfeste og kan trekke opptil 1.600 kilo, og kan fås både med bakhjulsdrift og firehjulsdrift.

Og det har altså gått veldig raskt fra første glimt til at den faktisk var på plass i Norge, og her ruller de første bilene i land:

Det er ikke bare noen kunder som kan juble for den første lasten med EV6, for flere av de bilene som nå er på plass skal også ut til forhandlere som demobiler.

Det betyr at det blir mulig å prøvekjøre den nye elbilen over store deler av landet, og Kia Norge sier at kundene snart kan booke prøvekjøringer. De lover også flere demobiler senere i år.

Kia EV6 starter altså på 419.000 kroner for bakhjulsdrift og et 58 kWh batteri, mens toppmodellen GT Line med AWD og et 77 kWh stort batteri starter på 529.000 kroner.

Det er også planlagt en ren GT-utgave, og denne kan skilte både med AWD og 585 hestekrefter ‒ og en startpris på 599.000 kroner.

Denne kommer dog ikke før i 4. kvartal av neste år, men allerede nå har altså de første bilene fått norsk jord under dekkene.

Her er beviset for akkurat det:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse