Hjem Nyheter Forkledde sjåføren som et sete

Forkledde sjåføren som et sete

En utfordring rundt selvkjørende biler er at føreren ikke får gitt signaler til medtrafikanter og fotgjengere. Ford kledde ut en fyr som et sete for å teste egne signaler i trafikken. Se video av det hele.

Sammen med Virginia Tech Transportation Institute har Ford prøvd ut digitale signaler ved bruk av noen lysdioder øverst i frontruten. Disse skal representerer hodenikk og veiving til gående, syklende og medtrafikanter.

‒ Å forstå hvilken innvirkning selvkjørende biler har på den verden vi kjenner i dag er kritisk slik at vi lager den riktige opplevelsen for morgendagen, sier en ekspert på menneskelig natur hos Ford, John Shutko

‒ Vi må løse utfordringene knyttet til det å ikke ha en menneskelig sjåfør bak rattet, så det å designe en måte å erstatte hodenikk og armveiving på er fundamentalt for å sikre en sikker og effektiv operasjon av selvkjørende kjøretøy i vårt samfunn, legger han til.

Så hvordan skal man teste dette ut på en mest sikker måte?

Saken fortsetter under Annonsen

Jo, slik.

De skjulte altså en fyr ved å kle han ut som et sete. Deretter sendte de ut en selvkjørende Transit i trafikken med et display med blinkende lysprikker øverst i frontruta.

Signalene de brukte var disse:

  • Bremser opp: To hvite lysgrupper beveger seg fra side til side som indikerer at kjøretøyet er på vei til å stanse.
  • Aktiv autonom modus: Sterke hvite lys i midten som indikerer at bilen kjører av seg selv.
  • Starter opp: Raske blinkende hvite lys indikerer at bilen er på tur til å akselerere opp i fart.

Så var det bare å sette fart ut i trafikken i Nord-Virginia, noe de gjorde i hele august. Eksterne signaler ble brukt over 1.650 ganger rundt byen Arlington i løpet av testen, opplyser Ford.

De hadde montert høyoppløselige kameraer med 360 graders sikt i bilen for å dokumentere hvordan medtrafikantene reagerte.

‒ Dette arbeidet er ikke bare verdifullt for bilbrukere og produsenter, men også for alle som går, sykler eller kjører ved siden et autonomt kjøretøy i framtiden. Vi er stolte over å ha støttet Ford i denne forskningen, sier Andy Schaudt hos Virginia Tech Transportation Institute.

Ford samarbeider med flere internasjonale organisasjoner i et forsøk på å etablere standarder for alle selvkjørende kjøretøy som de fleste fotgjengerne også forstår.

Og de har ikke glemt de blinde og svaksynte heller, og de jobber med å løse dette også.

‒ Vi må alle jobbe sammen for å forberede oss på en selvkjørende framtid, og det er det vi forsøker å gjøre nå. Vi prøver å finne løsninger som kan brukes av hele industrien, og som blir en del av alle selvkjørende biler, sier Shutko.

Så da er det bare å pugge de tre signalene, og bli noen av de første som lærte seg de autonome håndbevegelsene. Det er jo noe å skryte av.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Ampera-e blir selvkjørende

Så hvordan gikk testene med fyren utkledd som et sete? Det kan du se i videoen under.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse