Annonse
Hjem Nyheter Ford trekker seg fra rallycross

Ford trekker seg fra rallycross

Ford har hatt begrenset suksess i rallycross, og har nå bestemt seg for å droppe satsingen etter årets sesong. Det går utover Andreas Bakkerud.

‒ Dette er en av de tøffeste dagene i livet mitt. Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten Ken Block og Hoonigan Racing har gitt meg – og at vårt felles prosjekt som WorldRX team nå avsluttes var en trist beskjed å få, forteller Andreas Bakkerud.

Med Youtube-helten Ken Block på laget startet Ford satsingen inn mot 2016-sesongen, og med seg fikk de Bakkerud. Men Block har slitt med sin lite effektive kjørestil, og har aldri klart å prege VM-serien. Etter 120 VM-løp kan han kun skilte med to podiumsplasser.

Bakkerud har gjort det betydelig bedre, og har blitt litt av en publikumsyndling med sin utadvendte stil. Bergenseren har kjørt 268 løp, og står bokført med seks seire og 18 podiumsplasser. I år har det gått litt i motbakke, og han er på 5. plass i mesterskapet. Beste plasseringen kom på Hell i Trøndelag med en andreplass bak svenske Johan Kristofferson.

‒ Nå må vi bare ta tak, og sammen med mine BakkerudBLUE partnere, supportere og alle rundt meg skal vi se fremover, og jobbe knallhardt mot det som alltid har vært mitt mål – en VM- tittel i rallycross. Jeg skal også gjøre mitt ytterste for å avslutte dette eventyret på best mulig måte, og sette et verdig punktum med to spennende løp i Sør-Afrika i november, årets WorldRX finale runde i Cape Town og Gymkhana Grid i Johannesburg, sier Bakkerud.

Saken fortsetter under Annonsen

Her kan du høre hva han sier: (saken fortsetter under videoen)

Ford vil fortsette sitt samarbeid med Block gjennom Gymkhana-videoene, og bruker eventuelle tekniske endringer i rallycross som en unnskyldning for å trekke seg ut.

‒ Vi måtte ha utviklet en ny bil om vi skulle fortsatt i WRX, og med så mye diskusjoner rundt framtiden til rallycross fra et drivkraft-synspunkt var det mer fornuftig for oss å ta en pause mens dette blir avklart, sier Dave Pericak, direktør for Ford Performance.

Block mener også at det ikke ville vært fornuftig å satse videre, og benytter anledning til å skryte av sin norske lagkamerat.

‒ Han har virkelig prøvd å hente hjem tittelen for oss, og er en av de mest talentfulle førerne jeg har jobbet sammen med. Det er en ære å ha vært lagkamerat hans. Jeg er helt sikker på at han kommer til å bli plukket opp av et annet World RX-team, og jeg ser fram til å sende han en flaske champagne når han tar VM-tittelen, sier Block.

Den avsluttende runden starter i Sør-Afrika starter 10. november. Kristofferson har allerede vunnet mesterskapet, mens hans norske lagkamerat Petter Solberg kjemper om sølvet med svenske Mattias Ekström. Det skiller kun ett poeng mellom de to.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker