Annonse
Hjem Elbiler Ford med Mustang-inspirert elbil

Ford med Mustang-inspirert elbil

Det er sikkert mange som gleder seg til 2020. Da kommer det nemlig en elbil fra Ford inspirert av Mustang-designet.

Ford har som mange av de andre store produsentene havnet litt bakpå når det kommer til elbiler, og har for tiden kun en helelektrisk modell ‒ Focus Electric med en rekkevidde på rundt 200 kilometer.

Men det er nye tider på gang, og en av de første nye elbilmodellene til Ford blir en Mustang-inspirert elbil som kommer i 2020.

Ford har vist oss et lite glimt av den kommende modellen, og vi ser raskt at baklysdesignet minner om Mustang med sine tre-delte lys.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er ikke så mye som er kjent rundt den nye modellen, men Ford har iallfall opplyst at rekkevidden skal være på minst 480 kilometer.

Den amerikanske produsenten har opprettet en egen avdeling kalt Ford Team Edison som skal utvikle nye elbiler for det globale markedet.

‒ Vi er 100 prosent fokusert på ikke bare å levere biler som kundene vil elske, men også bidra til å bygge opp en infrastruktur slik at våre elektriske biler fungerer sømløst med nye digitale løsninger kundene forventer, sier direktør for global produktutvikling i Ford Team Edison, Darren Palmer.

Team Edison har fått alle fullmakter til å kunne operere mer innovativt for raskt å kunne utvikle elektriske biler for et marked som er i kraftig vekst.

En av tingene de ser på er hvordan det norske elbilmarkedet utvikler seg.

‒ I Ford Motor Norge følger vi Fords globale produktutvikling tett, og erfaringer fra Norge bidrar løpende i prosessen. Vi ser fram til å tilby Fords meget spennende helelektriske bil i 2020 som blir en sportslig og anvendelig elektrisk bil som garantert vil videreføre de gode kjøreegenskapene Ford er kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford har altså havnet litt bakpå i elbil-racet, og Team Edison er et forsøk på å få opp dampen ved å ta raske avgjørelser og finne gode løsninger. De utvikler også prototyper raskere enn det som er vanlig, og nye materialer gir også fleksibilitet til å utvikle nye løsninger.

Ford har flere ganger justert investeringssummen rundt elbiler, og den siste beslutningen er å legge 92 milliarder kroner i utviklingen av elektriske biler.

I alt skal de komme med 40 elektrifiserte biler innen 2022, hvorav 16 skal være rene elbiler.

En av disse er altså inspirert av Mustangen.

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker