Annonse
Hjem Nyheter Ford GT ble for populær ‒ nå lager de flere

Ford GT ble for populær ‒ nå lager de flere

To nordmenn og ytterligere 78 europeere rakk å få tak i en Ford GT før den var utsolgt. Mange hundre var for trege, men de og alle andre får nå en ny sjanse.

2016 var et spesielt år for Ford GT. Da var det nemlig 50 år siden en Ford GT40 Mk.II sikret seg en legendarisk trippel under 24-timersløpet Le Mans, og det ble feiret med en splitter ny hyllestversjon.

Bilen, altså den nye, var den mest teknologiske Ford noensinne hadde bygd, og planen var å sette sammen kun 250 biler i året fire år framover slik at man feiret alle de fire bilene som vant Le Mans i årene 1966, 1967, 1968 og 1969. Altså totalt 1.000 biler.

De aller fleste av disse skulle selvsagt selges i USA, mens også andre regioner fikk ta del i feiringen.

Europa fikk «hele» 80 biler å boltre seg i, noe som selvsagt var altfor lite. Her meldte raskt mange hundre personer sin interesse, også nordmenn. Men ettersom tilbud og etterspørsel ikke samsvarte, endte de fleste med å bli skuffet.

Saken fortsetter under Annonsen

Av de 80 som faktisk «vant» i GT-lotteriet var også to heldige nordmenn, så denne vil være mulig å se med norske skilter.

Så var gjør man med alle de som var skuffet? Jo, man prøver å rette det opp igjen.

Ford gjør dette ved å forlenge produksjonen, og skal nå sette sammen totalt 1.350 GT-modeller.

‒ Responsen vi har fått på vår Ford GT er helt uten sidestykke. Etterspørselen er mer enn seks ganger så stor som det vi kan tilby. Ved å forlenge den planlagte produksjonen i en tidsavgrenset periode, forblir den ekstremt ettertraktede sportsbilen eksklusiv, samtidig som vi kan tilby flere kunder å eie den, sier Ford Performance-direktør Hermann Salenbauch.

Nye Ford GT er et skikkelig monster, og en målt topphastighet på ville 347 km/t er nye Ford GT historiens raskeste serieproduserte Ford. Den er bygget i karbon og har en tørrvekt på slanke 1.400 kilo, og byr på det det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten.

Kreftene får bilen fra 3,5-liters Ecoboost V6-motor som vrir ut 655 hestekrefter og et dreiemoment på 678 Nm, noe som bør holde for de aller fleste.

Ford stopper imidlertid ikke med den versjonen.

Nylig annonserte de også en ny GT «Heritage Edition» som skal hylle de legendariske Gulf Oil-bilene som vant Le Mans i 1968 og 1969. Også disse kommer i sterkt begrenset opplag, så det blir helt sikkert kamp om de spesielle versjonene. Les mer om disse i en av lenkene litt lenger nede.

Så hva er prisen og hvordan får man tak i en Ford GT?

Den norske prisen er stipulert til å ende på rundt 4,7 millioner kroner, og det før staten kommer fram med lanken og forlanger sin andel av kroner for moroa. Bestillingen åpner 8. november og varer rundt en måned, og det vil da være mulig å søke på Fords egne GT-side.

Produksjonen av den nye runden av GT-biler starter i 2020 og varer til 2022, så det vil ta litt tid før du eventuelt kan sette deg inn i en splitter ny Ford GT.

Den som ganske mange drømmer om.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker