Annonse
Hjem Nyheter Ford beskyldt for å jukse

Ford beskyldt for å jukse

Vi trodde kanskje jukseskandalen som har herjet bilindustrien var over, men den gang ei. Ford blir nå beskyldt for å ha jukset med utslippstallene.

Dieselgate sprakk i 2015 da det ble avslørt at Volkswagen hadde manipulert utslippstallene ved å montere programvare som jukset med målingene. Når bilene ble satt i testmodus slo programvaren inn, slik at utslippene som ble målt var betraktelig lavere enn det faktiske utslippet. Målet var å passere strenge utslippskrav.

Denne skandalen gjorde at politikerne fikk øynene opp for dieselutslippene, og flere byer og land har annonsert at de vil forby dieselbiler i framtiden.

Skandalen har også medvirket til at bilprodusentene nå satser beinhardt på utslippsfrie biler, slik som elbiler og hydrogenbiler.

Etter skandalen med Volkswagen-gruppen ballet det bare på seg, og flere andre produsenter havnet i trøbbel. Deriblant PSA-gruppen og Fiat Chrysler Automobile, som fortsatt trues med milliardbøter.

Saken fortsetter under Annonsen

Og jaggu har det ikke dukket opp nye påstander om juks. Denne gang rettet mot Ford og to spesifikke modeller ‒ F-250 og F-350.

Sist onsdag saksøkte et ukjent antall eiere Ford for juks, og ifølge sakspapirene mener de at disse to modellene slipper ut mye mer NOx enn det lovlige nivået under normal kjøring.

Ford tilbakeviser dette på det sterkeste i en uttalelse, og sier at «Ford ikke har noe jukseprogramvare og at de skal forsvare seg mot disse grunnløse anklagene».

Søksmålet anga også den tyske deleprodusenten Bosch som anklagede. Bosch er en av partnerne til Ford.

Bosch betalte i fjor flere milliarder kroner til amerikanske Volkswagen-eiere for sin involvering i dieselgate. De skal ha vært med på å installere jukseprogramvaren.

Det tyske selskapet sier dette til Bloomberg om Ford-anklagene.

‒ Bosch tar anklager rundt manipulering av dieselprogramvare veldig seriøst. Bosch samarbeider med etterforskningen, og forsvarer sine interesser i saken, sier talspersonen Rene Ziegler.

Fords F-modeller selges ikke i Norge, men er populære biler i det amerikanske markedet.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker