Annonse
HjemElbilerFlere vil teste Teslas eltrailer

Flere vil teste Teslas eltrailer

Dagligvarekjeden Walmart var raskt ute med å si at de vil teste ut den elektriske semitraileren til Tesla. Nå sier en annen kjede at de også vil bestille 25 slike.

Walmart er en gigant, og har rundt 6.000 tunge kjøretøy som driver transport i USA og Canada. De har også langsiktige bærekraftige mål, og dette innebærer at utslippene via transporten må ned.

Dagligvarekjeden vil nå teste ut Teslas semitrailere som et pilotprosjekt både i USA og Canada, ifølge CNBC. Det er i første omgang snakk om 15 kjøretøy, fem i USA og 10 i Canada.

Og flere har hengt seg på.

Blant annet dagligvaregigant er Loblaw i Canada, skriver Techcrunch. Disse har nå bestilt 25 Tesla Semi, og om de er heldige kan de forvente leveringer i 2019. Kjeden har som mål å senke sine utslipp innen 2030, og målet er å ha 350 nullutslipps kjøretøy innen den tid.

Saken fortsetter under Annonsen

Også transportselskapet JB Hunt opplyser at de har bestilt «et nummer» av kjøretøy fra Tesla.

Dagens tungtransport med store dieselbiler forurenser selvsagt mye, og Tesla som nå kommer med en trekkvogn som har en rekkevidde på 800 kilometer på motorveien kan hjelpe store selskaper til å nå sine mål.

Flere andre tungtransport-produsenter sysler også med alternative drivverk, og blant annet satser selskapet Nikola på hydrogen for deres trekkvogner. De planlegger å bygge ut hydrogenstasjoner i hele USA, og det norske selskapet Nel skal sette opp de to første pilotstasjonene.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse