Hjem / Elbiler / Flere vil teste Teslas eltrailer
Flere selskaper har allerede bestilt Tesla semitruck. (Foto: Tesla)
Flere selskaper har allerede bestilt Tesla semitruck. (Foto: Tesla)

Flere vil teste Teslas eltrailer

Dagligvarekjeden Walmart var raskt ute med å si at de vil teste ut den elektriske semitraileren til Tesla. Nå sier en annen kjede at de også vil bestille 25 slike.

Walmart er en gigant, og har rundt 6.000 tunge kjøretøy som driver transport i USA og Canada. De har også langsiktige bærekraftige mål, og dette innebærer at utslippene via transporten må ned.

Annonse

Dagligvarekjeden vil nå teste ut Teslas semitrailere som et pilotprosjekt både i USA og Canada, ifølge CNBC. Det er i første omgang snakk om 15 kjøretøy, fem i USA og 10 i Canada.

Og flere har hengt seg på.

Blant annet dagligvaregigant er Loblaw i Canada, skriver Techcrunch. Disse har nå bestilt 25 Tesla Semi, og om de er heldige kan de forvente leveringer i 2019. Kjeden har som mål å senke sine utslipp innen 2030, og målet er å ha 350 nullutslipps kjøretøy innen den tid.

Også transportselskapet JB Hunt opplyser at de har bestilt «et nummer» av kjøretøy fra Tesla.

Dagens tungtransport med store dieselbiler forurenser selvsagt mye, og Tesla som nå kommer med en trekkvogn som har en rekkevidde på 800 kilometer på motorveien kan hjelpe store selskaper til å nå sine mål.

Annonse

Flere andre tungtransport-produsenter sysler også med alternative drivverk, og blant annet satser selskapet Nikola på hydrogen for deres trekkvogner. De planlegger å bygge ut hydrogenstasjoner i hele USA, og det norske selskapet Nel skal sette opp de to første pilotstasjonene.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *