Annonse
Hjem Nyheter Flere dør i trafikken

Flere dør i trafikken

13 menn og 1 kvinne omkom på norske veier i november, og så langt i år har 103 mistet livet i trafikken.

Det har blitt langt tryggere å ferdes i den norske trafikken de siste årene, men utviklingen er nå negativ. For tall fra Trygg Trafikk viser at under årets første 11 måneder har 103 personer mistet livet i trafikken, noe som er 10 mer enn samme periode i fjor.

‒ Fjoråret var det beste året noensinne for trafikksikkerhet i Norge. Derfor synes vi det er foruroligende at vi tar ett skritt tilbake i år. Utviklingen de siste månedene går dessverre i feil retning og måneden vi akkurat har lagt bak oss er den verste november måneden siden 2009. Skal vi nå de ambisiøse nasjonale målene over tid må vi snu utviklingen vi har sett de siste månedene, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

I november omkom 13 personer, og av disse var det hele 3 fotgjengere. Nå er det mørkt store deler av døgnet, og en våt og mørk asfalt og forstyrrende billys fra møtende trafikk gjør sitt til at sikten blir dårligere.

Bilførere må altså være ekstra påpasselig, mens myke trafikanter må huske refleks.

Saken fortsetter under Annonsen

Johansen oppfordrer da også alle til å være ekstra forsiktige på veien i tiden som kommer.

‒ Vårt håp er at alle gjør sitt for å bidra til at færre omkommer i trafikken framover. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold. Avpass farten til sikt og føre, og ta det med ro i julestria, sier han.

Julemåneden er også julebord-sesong, og for mange betyr det også et større inntak av alkohol. Ifølge Trygg Trafikk kjører 140.000 personer i ruspåvirket tilstand hver dag, og desember er også en måned som er på fjerdeplass når det gjelder antall førerkortbeslag for kjøring i ruspåvirket tilstand.

‒ Julebordsesongen innebærer at mange drikker mer alkohol enn de er vant til. Da er det ekstra viktig å huske på at det er fullt mulig å fyllekjøre også dagen derpå. Ikke stress ut med bilen for å handle julegaver morgenen etter en fest, slår Johansen fast.

Desember var den måneden med flest omkomne i 2017, og 14 personer døde i forbindelse med trafikkulykker i julemåneden.

Totalt omkom 106 personer på veiene i fjor, ifølge tall fra SSB. Snittet for de 5 siste årene er på 138 omkomne.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker