Annonse
HjemElbilerFisker nærmer seg Tesla-rival

Fisker nærmer seg Tesla-rival

Det siste vi så av Fisker var Karma i 2011. Men nå er Henrik Fisker snart klar med et nytt eventyr, EMotion.

Ok, det er mye vi kan spille på rundt navnet Karma, men vi lar det ligge. Den var en hybrid i det øvre prissjiktet, og fikk et kort liv. Karma kom i 2011, og forsvant i 2012.

Men legenden Henrik Fisker ga langt fra opp etter krasjlandingen. Dansken, som blant annet står bak BMW Z8, Aston Martin DB9 og V8 Vantage, har lagt en ny plan. Denne gangen handler det om elbil.

I 2016 stiftet han Fisker Inc., som skal produsere elbiler med autonome egenskaper. Drøyt ett år senere sier han til TheStreet at bilen skal debutere på en bilmesse i Las Vegas i januar. Dette bekrefter også Fisker på Twitter.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen er litt som vi husker Karma, men med lavt panser og kort hekk. Dette er mulig ettersom det ikke er en normal motor under panseret eller bensintank bak.

EMotion får firehjulstrekk, en rekkevidde på +643 kilometer, og hurtigladning som sørger for 200 kilometer i løpet av ni minutter.

Den skal også få autonome egenskaper, og det snakkes om helt opp på nivå 4 (det nest høyeste). Dette er dog ikke bekreftet, og Fisker sier selv at de selvkjørende egenskapene for øyeblikket passer best på landeveien og ikke i byene.

Det er utbredt bruk av lette materialer, og Fisker vil ta i bruk nye løsninger som for eksempel kamera i stedet for sidespeil og elektriske døråpnere.

Bilen får en pris rett over én million kroner i USA.

Det er åpenbart at Fisker har tenkt på Tesla under byggingen, og de planlegger også en billigere variant som skal koste 34.000 dollar. Hva Tesla Model 3 koster? Jo, 35.000 dollar. Den billigere varianten er planlagt til 2020.

Fisker sier til TheStreet at han ikke ser på EMotion som er Tesla-rival, men at det er plass til begge i dagens marked.

– Tesla har ingen skikkelig konkurrent, og det ser ikke ut at det er noen som vil dukke opp heller. Det er på tide å ta neste steg i denne teknologien, og jeg tror vi har kommet opp med noen gjennombrudd, sier Fisker.

Tesla tilbyr tre modeller, Model S, Model X og Model 3. Men også de tradisjonelle bilprodusentene ser mer og mer på elektrisk drift, så Fisker går en tøff tid i møte. Vi får håpe at karma er på hans side denne gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse