Annonse
Hjem Nyheter Fiat risikerer gigant-bot

Fiat risikerer gigant-bot

Franske myndigheter som etterforsker utslippsjukset til Fiat Chrysler truer med gigantbøter.

Ifølge den franske avisa Le Monde risikerer Fiat Chrysler-gruppen å få en enda større bot enn PSA-gruppen, som trues med bøter på opp mot 14,5 milliarder kroner for sin juksing. Men Fiat Chrysler Automobiles (FCA) risikerer nå gigabøter på opp mot 93 milliarder kroner, skriver avisa.

Franskmennene har satt en grense på 10 prosent av de globale inntektene som tak på eventuelle bøter.

Allerede i mars åpnet franske myndigheter en sak mot Fiat Chrysler etter mistanker om juks med utslippstallene til dieselbilene.

Undersøkelser skal vise at to av bestselgerne, Jeep Cherokee og Fiat 500X, skal ha sluppet ut så mye som 11 ganger over den tillate nivået for NOx når testene ble foretatt over de normale 20 minuttene. Dette kan tyde på at programvare manipulerte testene.

Saken fortsetter under Annonsen

De to bilene har ifølge Le Monde solgt for 1,5 milliarder kroner i løpet av 2014-2016.

I tillegg risikerer personer i den franske FCA-avdelingen straff for å ha hindret etterforskningen, men de hevder selv at de har samarbeidet hele veien.

De siste avsløringene er en del av den gedigne dieselgate, som ble avdekket i 2015. Da ble Volkswagen tatt med buksa nede etter å ha jukset med utslippstall via programvare som manipulerte testene, og siden den gang har det ballet på seg.

De franske myndighetene etterforsker også PSA-gruppen som inkluderer merker som Peugeot og Citroën, i tillegg til Renault og Volkswagen.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker