Annonse
HjemNyheterFiat inn i autonom BMW-allianse

Fiat inn i autonom BMW-allianse

Bilindustrien er i voldsom endring, og selv ikke store produsenter som Fiat klare å stå alene.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) har gått inn en allianse som skal utvikle selvkjørende (autonom) teknologi som består av BMW, Intel og Mobileye (Intel-selskap).

Gruppen skal dele teknologi og løsninger, og vil forske på autonome biler fra nivå 3 til 4/5. Nivå 5 er totalt selvkjørende biler.

Alliansen sier at de vil samle et team av ingeniører fra gruppens medlemmer i Tyskland og på andre lokalisasjoner.

Saken fortsetter under Annonsen

– For å komme videre med autonom kjøreteknologi er det vitalt å skaffe partnere fra bilindustrien, teknologiske utviklere og leverandører, sier FCA-sjefen Sergio Marchionne.

Det var i juli 2016 at BMW dannet alliansen sammen med Intel og Mobileye, hvor målet er autonom teknologi som kan tas i bruk i 2021.

Planen er å få ut 40 testbiler på veiene innen 2017, noe de fortsatt er i rute til å klare. De vil også høste data ut av Mobileyes testflåte på 100 biler, disse med teknologi helt oppe på nivå 4.

Alle de store bilprodusentene forsker på autonom teknologi, og vi er allerede blitt vant med de første tingene som filassistent og adaptivt cruisekontroll. Nedenfor kan du se en forenkelt oversikt over av de autonome nivåene.

Nivåene for autonome biler, ifølge SAE-standarden.
Nivåene for autonome biler, ifølge SAE-standarden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse