Annonse
Hjem Nyheter Ferraris 50. toppløse modell

Ferraris 50. toppløse modell

Den steilende hesten har presentert sin 50. toppløse modell, en Ferrari 488 Pista Spider.

La oss først ta benevnelsen Spider en gang for alle. Spider, også skrevet som Spyder, betyr en todørs bil uten tak. Det har ingenting å gjøre med det engelske ordet «spider» som betyr edderkopp, men kommer mest sannsynlig fra den tiden et kjøretøy betydde hest og vogn på 1800-tallet. De åpne vognene som ble benyttet i byene besto som regel av en seterad og hadde ikke noe tak, og slike ble ofte kalt spider phaeton.

Uttrykket Spider har deretter smittet over til bilindustrien, og har blitt benyttet i lang tid.

Ferrari har diverse Spider-modeller, og har nå kommet med en splitter ny også.

Under bilutstillingen Concorso d’Eleganza på Pebble Beach i California viste de nemlig fram en ny toppløs modell kalt Ferrari 488 Pista Spider.

Saken fortsetter under Annonsen

Ja, den er vakker, Ferraris 50. toppløse modell, 488 Pista Spider. (Foto: Ferrari)
Ja, den er vakker, Ferraris 50. toppløse modell, 488 Pista Spider. (Foto: Ferrari)

Den er i utgangspunktet basert på modellen 488, og følger mer direkte i hjulsporene til 488 Pista coupé. Det er den siste modellvarianten av 488 videreutviklet fra 488 Challenge og 488 GTE, og som altså Pista Spider er bygget ut fra.

Ferrari har også, forvirrende nok, en modell som er kalt Ferrari 488 Spider, men det er altså en annen modell.

Ferrari sier at Pista Spider er den mest potente spider-modellen de noensinne har kommet med, og vekt-til-kraft-ratioen er på pene 1,92 kg/hk. Det sørger selvsagt den prisbelønte V8-motoren for ‒ et smykke og mesterverk av en motor.

Ferraris 3,9-liters biturbo V8 slo en regelrett knock-out på konkurrentene under årets «Engine of the Year»-utdeling, og V8-motoren dro med seg hele fire priser ‒ inkludert spesialprisen for den beste motoren de siste 20 årene. Det sier ikke rent så lite.

Så det er kanskje ikke noe rart Ferrari satser ekstra på 488-modellene som har den motoren, og i Pista Spider yter den 710 hestekrefter. Det kan altså bli en skikkelig luftig tur i en slik toppløs bil. Så det kan i så fall være en idé å sette taket på, og den ser da slikt ut:

Den toppløse varianten veier rundt 100 kilo mer en coupé-modellen med sine 1.380 kilo, men du kommer deg likevel greit ut av lyskryssene. 0-100 km/t skal nemlig fyke unna på 2,85 sekunder, mens toppfarten er 340 km/t. Ferrari 488 Pista gjør unna sprinten på 2,80 sekunder, men toppfarten er lik på begge modellene.

Har du behov for å kjøre fra 0 til 200 km/t på raskest mulig måte, går det unna på 8 sekunder ‒ raskere enn de fleste vanlige bilene gjør 0-100 på.

Ellers er bilen ganske så lik 488 Pista, med noen forandringer for å få ned vekten og opp stivheten.

Ferrari sier ingenting om når denne eventuelt kommer på markedet, eller hva den ender opp med å koste. Det siste er kanskje like greit at vi ikke vet.

Den aller første bilen til Ferrari var en 125 S i 1947, og det var også en toppløs sportslig variant. Den første som fikk navnet Spider var 348 Spider i 1993, og ifølge den steilende hesten er 488 Pista Spider altså den 50. modellen uten tak de kommer med.

Her er flere bilder.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker